Poseta_veterani_17_06_2016.jpg

Посета Удружења ветерана војнообавештајне службе Војнообавештајној агенцији

20. 06. 2016

Дана 17.06. 2016. године, а на основу Плана сарадње Министарства одбране Р. Србије и Војске Србије са удружењима у 2016. години, Војнообавештајну агенцију је посетила делегација Удружења ветерана војнообавештајне службе.

Током посете делегацији Удружења ветерана војнообавештајне службе је представљен Ситуациони центар, где су им презентоване активности на праћењу безбедносне ситуације у МНОп у којима су ангажовани припадници Војске Србије. Указано им је и на место и улогу ВОА у обавештајном обезбеђењу  наших припадника приликом учешћа у МНОп и реализацији друге мисије Војске Србије.

Посебан акценат дат је на приказу стања у мисијама у Либану и Централно-афричкој републици где је ангажован највећи број припадника, са прегледом актуелних безбедносних ризика и претњи.

Директор ВОА бригадни генерал Славољуб Дабић изразио је задовољство због ове посете и упознао чланове делегације са задацима које реализује Војнообавештајна агенција. У жељи да ова посета прерасте у традицију, у  Војнообавештајну агенцију су добродошли ''сви они који раде на добробити Р. Србије,  Министарства одбране и Војске Србије'' нагласио је бригадни генерал Дабић.

На крају посете, председник Управног одбора Удружења, генерал-мајор у пензији Радослав Шкорић, захвалио се директору Војнообавештајне агенције на реализацији целокупног програма посете и пријатном боравку у објекту Агенције.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас