odbor slika1.jpg

Војнообавештајна агенција поднела извештај о раду у 2009. години

20. 04. 2010

Одбор за одбрану и безбедност Народне Скупштине прихватио је данас извештај о раду Војнообавештајне агенције за 2009. годину. 

 
О активностима агенције током прошле године, задацима и резултатима рада чланове Одбора информисао је заменик директора ВОА бригадни генерал Драган Владисављевић са сарадницима. 
 
Према оцени генерала Владисављевића, током 2009. године Република Србија није била објекат војног угрожавања. Тежиште рада ВОА, зато је било, усмерено на прикупљање чињеница о активностима носилаца асиметричних претњи у непосредном окружењу.
 
- Прошлу годину карактерисала је нестабилност и напетост у свету, праћена бројним регионалним конфликтима, несмањена опасност од тероризма као и унутрашњи проблеми у државама погођеним економском кризом и асиметричним претњама. Слично стање било је и у региону, за који је била карактеристична различито мотивисана тенденција погоршања односа међу државама. Стабилност БиХ и једнострано проглашена независност Косова била су кључна подручја интересовања међународне заједнице и држава у региону – нагласио је генерал Владисављевић. 
 
Чланови Одбора за одбрану и безбедност интересовали су се и за теористичке претње нашој држави, стварање мисије при НАТО, стање на југу Србије и у међународном окружењу.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас