koncert-nasa-deca-2013.jpg

Концерт "Наша деца"

19. 04. 2013

На традиционалном концерту „Наша деца“, уз пратњу Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, синоћ су у Дому војске наступила деца чији су родитељи запослени или пензионисани припадници Министарства одбране и Војске Србије. Подршку младим талентима песмом су пружили Ана Станић, оперски певач Оливер Њего и овогодишње представнице Републике Србије на такмичењу за Песму Евровизије у Малмеу, група „Моје 3“, коју чине Сара Јовановић, Мирна Радуловић и Невена Божовић.

Концерту је присуствовао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са члановима колегијума, припадници Министарства одбране и Војске Србије, личности јавног и културног живота престонице, и наравно родитељи и родбина малишана који су учествовали у програму.

После уводног инструментала Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ и нумере Перси Фејт „ Rithm of the rain “, част да отвори вечерашњу музичку манифестацију припала је Марији Вјештић. Она је већ освајала награде на домаћим и међународним фестивалима, а вечерас је отпевала легендарну композицију „Вино и гитаре“.

Уследио је клавирски дуо Јелена Стевановић (16) и Невена Улетиловић (17), које су у пратњи оркестра извеле Пјацолину композицију „Танго Париз“.

Милица Жугић има 18 година, концерт је мајстор Филхармоније младих, а вечерас је госте у Дому војске обрадовала Менделсоновим виолинским концертом.

Професија седамнаестогодишње Тијане Радовић, како каже биће музика, а у пратњи симфонијског оркестра извела је Моцартов „Andante C dur“ за флауту.

Десетогодишњи Марко Величковић са Новог Београда ученик је музичке школе „Станислав Бинички“, други је разред клавира, а већ осваја награде. Каже да клавир највише воли – одмах после Месија. Он је вечерас одсвирао Џилокову композицију „Фантомски јахач“.

Ана Станић била је прва гошћа овогодишњег концерта „Наша деца“. Уз пратњу оркестра „Станислав Бинички“, али и бодрење публике отпевала је нумеру „Can't take my ayes “.

Уследили су наступи Анастасје Зоговић и Анђелије Момчиловић које су биле међу најмлађим учесницима концерта, а затим је публику песмом Драгана Стојнића „Адађо“ поздравио и прослављени оперски доајен Оливер Њего.

После њега сценом су загосподариле сестре Невена и Јована Миловановић, родом из Крушевца, београђанка Јелена Селенић, и младе пијанисткиње Ксенија Комазец и Магдалена Нешковић.

Десетогодишња Уна Ганић извела је Ђулијанијев „Маестозо за гитару“, а после ње на гитари је своје умеће показала и дванаестогодишња Ања Рисимић са композицијом „Капричо гитара“.

Петогодишња Милица Милетић најмлађа је учесница овогодишњег концерта, а вечерас је песму „Како деца расту“ певала под будним оком маме, која свира виолину у оркестру „Станислав Бинички“.

Уследила је композиција деветогодишње Маше Вуковић из Краљева, која је у пратњи музичког ансамбла извела „Спокојно спавај“. Сања Васиљковић представила се „Француском песмом“ на клавиру, Николета Глушчевић „Романсом“ на виолини, а све је песмом Јелене Томашевић „Океани“ зачинила свестрана Јована Мрдак из Београда која се, уз све таленте које има, вечарас опеределила за певање.

После Наташе Аранђеловић која је сјајним вокалним могућностима загрејала публику, на ред је дошао и наступ Саре, Мирне и Невене. „Моје 3“ извеле су песму „Ајде Јано, мори“, захваливши организаторима концерта на прилици да буду окружени са сјајним младим и талентованим извођачима у чијим су перформансима вечерас уживале.

Концерт је затворила четрнаестогодишња краљевчанка Марија Чоловић, коју је у нумери „Дунавски таласи“ пратио симфонијски оркестар „Станислав Бинички“, под диригентском палицом маестра Павла Медаковића.

Свим учесницима на крају концерта уручени су поклони, које је обезбедио Телеком Србије.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас