rodna_ravnopravnost_180913_.jpg

Састанак о родној равноправости одржан у ВОА

18. 09. 2013

Београд, 18.09.2013. – Чланице и чланови аналитичке групе МО и ВС за праћење и анализу спровођења Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 СБ УН одржали су данас једанаести састанак у Војнообавештајној агенцији (ВОА).

У име ВОА и њених припадника, чланице и чланове аналитичке групе МО и ВС поздравио је директор Агенције бригадни генерал Драган Владисављевић и уједно их охрабрио у њиховим напорима да побољшају положај жена у систему безбедности.

Директор ВОА истакао је да је од укупног броја запослених у Агенцији скоро 20 одсто жена, које раде на различитим дужностима у складу са својим квалификацијама. Он је нагласио да у Агенцији нема разлике између полова и да постоји подједнак третман приликом конкурса, на којима је пресудно испуњење критеријума који су исти за све.

Такође, директор ВОА је чланице и чланове аналитичке групе МО и ВС упознао и са функцијама, надлежностима и организацијом Агенције.

Осим чланица и чланова аналитичке групе МО и ВС састанку је присуствовала и саветница министра одбране за родну равноправност Јованка Шарановић

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас