rodna_ravnopravnost_180913_.jpg

Састанак о родној равноправости одржан у ВОА

18. 09. 2013

Београд, 18.09.2013. – Чланице и чланови аналитичке групе МО и ВС за праћење и анализу спровођења Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 СБ УН одржали су данас једанаести састанак у Војнообавештајној агенцији (ВОА).

У име ВОА и њених припадника, чланице и чланове аналитичке групе МО и ВС поздравио је директор Агенције бригадни генерал Драган Владисављевић и уједно их охрабрио у њиховим напорима да побољшају положај жена у систему безбедности.

Директор ВОА истакао је да је од укупног броја запослених у Агенцији скоро 20 одсто жена, које раде на различитим дужностима у складу са својим квалификацијама. Он је нагласио да у Агенцији нема разлике између полова и да постоји подједнак третман приликом конкурса, на којима је пресудно испуњење критеријума који су исти за све.

Такође, директор ВОА је чланице и чланове аналитичке групе МО и ВС упознао и са функцијама, надлежностима и организацијом Агенције.

Осим чланица и чланова аналитичке групе МО и ВС састанку је присуствовала и саветница министра одбране за родну равноправност Јованка Шарановић

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас