1.jpg

Свечани пријем поводом 5. конференције изасланика одбране Републике Србије

18. 03. 2011

Поводом одржавања 5. годишње конференције изасланика одбране Републике Србије, 18. марта у вечерњим сатима у Великој ратној сали старог генералштаба, одржан је свечани пријем којем су присуствовали министар одбране и начелник ГШ Војске Србије са члановима колегијума, представници Министарства спољних послова, СДПР, страни ВДП акредитовани у Београду, припадници Војнообавештајне агенције и други гости.

 
Иако Република Србија тренутно има релативно мали број изасланстава одбране (19), њихов досадашњи рад је потврдио значај који имају за реализацију дефинисаних циљева и афирмацију Републике Србије и система одбране. Својим радом доприносе бољој информисаности државног руководства о ситуацији у региону и свету утичући тиме на јачање безбедности Републике Србије. Осим тога, њихово ангажовање усмерено је на развој билатералне војне сарадње, посебно на регионалном нивоу, афирмацији Р. Србије у програму ПзМ, промоцији доприноса земље међународном миру и безбедности и војноекономској сарадњи.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 24.12.2018. | Завршена Радионица о отвореним изворима

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић доделио је у петак, 21. децембра, сертификате полазницима Радионице о употреби података

  • 21.12.2018. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 21. децембра 2018. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције, за претходни период.

  • 11.12.2018. | Сарадња са Радио-телевизијом Србије

    Полазници Програма стручног усавршавања за рад у изасланствима одбране, који спроводи Војнообавештајна агенција, посетили су 5. децембра Радио-телевизију Србије.

Важнији линкови

Пратите нас