1.jpg

Свечани пријем поводом 5. конференције изасланика одбране Републике Србије

18. 03. 2011

Поводом одржавања 5. годишње конференције изасланика одбране Републике Србије, 18. марта у вечерњим сатима у Великој ратној сали старог генералштаба, одржан је свечани пријем којем су присуствовали министар одбране и начелник ГШ Војске Србије са члановима колегијума, представници Министарства спољних послова, СДПР, страни ВДП акредитовани у Београду, припадници Војнообавештајне агенције и други гости.

 
Иако Република Србија тренутно има релативно мали број изасланстава одбране (19), њихов досадашњи рад је потврдио значај који имају за реализацију дефинисаних циљева и афирмацију Републике Србије и система одбране. Својим радом доприносе бољој информисаности државног руководства о ситуацији у региону и свету утичући тиме на јачање безбедности Републике Србије. Осим тога, њихово ангажовање усмерено је на развој билатералне војне сарадње, посебно на регионалном нивоу, афирмацији Р. Србије у програму ПзМ, промоцији доприноса земље међународном миру и безбедности и војноекономској сарадњи.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас