Zoran_Stojkovic_Vest_17092018.jpg

Бригадни генерал Зоран Стојковић нови директор Војнообавештајне агенције

17. 09. 2018

Указом председника Републике Србије Александра Вучића досадашњи заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић унапређен је у чин бригадног генерала и постављен на место директора Агенције.

Бригадни генерал Зоран Стојковић Генералштабно усавршавање завршио је 2010. године, када је ванредно унапређен у чин пуковника. Обављао је дужности наставника на катедри војнообавештајне службе Школе националне одбране  и изасланика одбране Републике Србије, а у Војнообавештајној агенцији је на различитим дужностима од 2005. године. Од 2015. године био је заменик директора Агенције, a од 2016. године по овлашћењу министра одбране обавља дужност директора ВОА.

Председник Републике донео је указе о постављењима на нове дужности, унапређењу у виши чин и престанку професионалне војне службе на основу члана 112. став 2. Устава Републике Србије и члана 17. тачка 9. Закона о Војсци Србије.
 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 24.12.2018. | Завршена Радионица о отвореним изворима

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић доделио је у петак, 21. децембра, сертификате полазницима Радионице о употреби података

  • 21.12.2018. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 21. децембра 2018. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције, за претходни период.

  • 11.12.2018. | Сарадња са Радио-телевизијом Србије

    Полазници Програма стручног усавршавања за рад у изасланствима одбране, који спроводи Војнообавештајна агенција, посетили су 5. децембра Радио-телевизију Србије.

Важнији линкови

Пратите нас