Zoran_Stojkovic_Vest_17092018.jpg

Бригадни генерал Зоран Стојковић нови директор Војнообавештајне агенције

17. 09. 2018

Указом председника Републике Србије Александра Вучића досадашњи заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић унапређен је у чин бригадног генерала и постављен на место директора Агенције.

Бригадни генерал Зоран Стојковић Генералштабно усавршавање завршио је 2010. године, када је ванредно унапређен у чин пуковника. Обављао је дужности наставника на катедри војнообавештајне службе Школе националне одбране  и изасланика одбране Републике Србије, а у Војнообавештајној агенцији је на различитим дужностима од 2005. године. Од 2015. године био је заменик директора Агенције, a од 2016. године по овлашћењу министра одбране обавља дужност директора ВОА.

Председник Републике донео је указе о постављењима на нове дужности, унапређењу у виши чин и престанку професионалне војне службе на основу члана 112. став 2. Устава Републике Србије и члана 17. тачка 9. Закона о Војсци Србије.
 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас