Zoran_Stojkovic_Vest_17092018.jpg

Бригадни генерал Зоран Стојковић нови директор Војнообавештајне агенције

17. 09. 2018

Указом председника Републике Србије Александра Вучића досадашњи заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић унапређен је у чин бригадног генерала и постављен на место директора Агенције.

Бригадни генерал Зоран Стојковић Генералштабно усавршавање завршио је 2010. године, када је ванредно унапређен у чин пуковника. Обављао је дужности наставника на катедри војнообавештајне службе Школе националне одбране  и изасланика одбране Републике Србије, а у Војнообавештајној агенцији је на различитим дужностима од 2005. године. Од 2015. године био је заменик директора Агенције, a од 2016. године по овлашћењу министра одбране обавља дужност директора ВОА.

Председник Републике донео је указе о постављењима на нове дужности, унапређењу у виши чин и престанку професионалне војне службе на основу члана 112. став 2. Устава Републике Србије и члана 17. тачка 9. Закона о Војсци Србије.
 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас