16072020_MO_IO_1.JPG

Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

17. 07. 2020

Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас у Малој ратној сали Старог генералштаба са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика или помоћника изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

Министар Вулин упознао је официре који одлазе у дипломатску мисију са основним принципима спољне политике Републике Србије и тежишним задацима у оквиру билатералне војне сарадње са државама у које одлазе. Спољна политика Републике Србије, војна неутралност и наши национални интереси оквир су за рад и ангажовање војних изасланика. Њихов задатак је и подршка дипломатским напорима државног руководства, дипломатских представника и председника и врховног команданта Александра Вучића у даљој изградњи и унапређењу међународног угледа Републике Србије и развијања сарадње са државама у којима ће обављати своју дужност.

Посебан задатак и одговорност наших војнодипломатских представника је достојно представљање Републике Србије и Војске Србије, развијање свестране и што богатије војне сарадње и промовисање достигнућа одбрамбене индустрије Србије.

Такође, будуће изасланике одбране и помоћнике изасланика одбране примио је и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Састанцима министра одбране и начелника Генералштаба Војске Србије са будућим изасланицима и заменицима изасланика одбране присуствовао је и директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић.

 

Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

>Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране
Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас