Нови дипломатски представници Министарства одбране и Војске Србије ускоро на дужностима

Нови дипломатски представници Министарства одбране и Војске Србије ускоро на дужностима

17. 06. 2010

После вишемесечних припрема и успешно положеног завршног испита, нова генерација ИО и помоћника ИО РС 17. јуна је званично испраћена уочи преузимања дужности. 

 
Током дана, министар одбране, господин Драган Шутановац примио је заступника директора ВОА бригадног генерала Драгана Владисављевића у пратњи нових изасланика одбране и помоћника, који ће у наредном периоду обављати дужност у 13 држава. И овом приликом, министар одбране је, поред задњих инструкција, пожелевши присутнима успех у раду, указао на важност задатака из домена рада изасланстава одбране и подсетио на приоритете одбрамбене и спољне политике Републике Србије. 
 
У вечерњим сатима, у сали Дома гарде на Топчидеру одржана је свечаност, којој су поред припадника ВОА, присуствовале угледне званице из МО и ВС, Министарства спољних послова, СДПР и других институција. Заступник директора ВОА, бригадни генерал Драган Владисављевић уручио је групи официра која одлази у иностранство путне исправе, а у име свих, колегама из ВОА на подршци у припремама, захвалио се пуковник Никола Лунић.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас