Нови дипломатски представници Министарства одбране и Војске Србије ускоро на дужностима

Нови дипломатски представници Министарства одбране и Војске Србије ускоро на дужностима

17. 06. 2010

После вишемесечних припрема и успешно положеног завршног испита, нова генерација ИО и помоћника ИО РС 17. јуна је званично испраћена уочи преузимања дужности. 

 
Током дана, министар одбране, господин Драган Шутановац примио је заступника директора ВОА бригадног генерала Драгана Владисављевића у пратњи нових изасланика одбране и помоћника, који ће у наредном периоду обављати дужност у 13 држава. И овом приликом, министар одбране је, поред задњих инструкција, пожелевши присутнима успех у раду, указао на важност задатака из домена рада изасланстава одбране и подсетио на приоритете одбрамбене и спољне политике Републике Србије. 
 
У вечерњим сатима, у сали Дома гарде на Топчидеру одржана је свечаност, којој су поред припадника ВОА, присуствовале угледне званице из МО и ВС, Министарства спољних послова, СДПР и других институција. Заступник директора ВОА, бригадни генерал Драган Владисављевић уручио је групи официра која одлази у иностранство путне исправе, а у име свих, колегама из ВОА на подршци у припремама, захвалио се пуковник Никола Лунић.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас