15_5_2018_poseta_studenata_bezbednosti_naslovna.JPG

Сарадња са Факултетом безбедности

16. 05. 2018

Студенти четврте године Факултета безбедности Универзитета у Београду посетили су 15. маја у оквиру стручне праксе Војнообавештајну агенцију (ВОА).

У име управе ВОА, пуковник Дејан Пајић пожелео је добродошлицу студентима и упознао их са местом и улогом Агенције у оквиру безбедносно-обавештајног система Републике Србије. Студенти су исказали интересовање за специфичности рада у Агенцији, нарочито за критеријуме и начин запошљавања у ВОА.

Пуковник Раша Лазовић представио је студентима надлежности Агенције и законски оквир деловања. Такође, студентима безбедности представљена је и музејска поставка ВОА, која приказује развој војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас.

Посете студената завршних година представљају важан сегмент сарадње који ВОА развија са факултетима који се баве изучавањем безбедности.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас