15_5_2018_poseta_studenata_bezbednosti_naslovna.JPG

Сарадња са Факултетом безбедности

16. 05. 2018

Студенти четврте године Факултета безбедности Универзитета у Београду посетили су 15. маја у оквиру стручне праксе Војнообавештајну агенцију (ВОА).

У име управе ВОА, пуковник Дејан Пајић пожелео је добродошлицу студентима и упознао их са местом и улогом Агенције у оквиру безбедносно-обавештајног система Републике Србије. Студенти су исказали интересовање за специфичности рада у Агенцији, нарочито за критеријуме и начин запошљавања у ВОА.

Пуковник Раша Лазовић представио је студентима надлежности Агенције и законски оквир деловања. Такође, студентима безбедности представљена је и музејска поставка ВОА, која приказује развој војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас.

Посете студената завршних година представљају важан сегмент сарадње који ВОА развија са факултетима који се баве изучавањем безбедности.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 24.12.2018. | Завршена Радионица о отвореним изворима

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић доделио је у петак, 21. децембра, сертификате полазницима Радионице о употреби података

  • 21.12.2018. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 21. децембра 2018. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције, за претходни период.

  • 11.12.2018. | Сарадња са Радио-телевизијом Србије

    Полазници Програма стручног усавршавања за рад у изасланствима одбране, који спроводи Војнообавештајна агенција, посетили су 5. децембра Радио-телевизију Србије.

Важнији линкови

Пратите нас