15_5_2018_poseta_studenata_bezbednosti_naslovna.JPG

Сарадња са Факултетом безбедности

16. 05. 2018

Студенти четврте године Факултета безбедности Универзитета у Београду посетили су 15. маја у оквиру стручне праксе Војнообавештајну агенцију (ВОА).

У име управе ВОА, пуковник Дејан Пајић пожелео је добродошлицу студентима и упознао их са местом и улогом Агенције у оквиру безбедносно-обавештајног система Републике Србије. Студенти су исказали интересовање за специфичности рада у Агенцији, нарочито за критеријуме и начин запошљавања у ВОА.

Пуковник Раша Лазовић представио је студентима надлежности Агенције и законски оквир деловања. Такође, студентима безбедности представљена је и музејска поставка ВОА, која приказује развој војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас.

Посете студената завршних година представљају важан сегмент сарадње који ВОА развија са факултетима који се баве изучавањем безбедности.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас