15_5_2018_poseta_studenata_bezbednosti_naslovna.JPG

Сарадња са Факултетом безбедности

16. 05. 2018

Студенти четврте године Факултета безбедности Универзитета у Београду посетили су 15. маја у оквиру стручне праксе Војнообавештајну агенцију (ВОА).

У име управе ВОА, пуковник Дејан Пајић пожелео је добродошлицу студентима и упознао их са местом и улогом Агенције у оквиру безбедносно-обавештајног система Републике Србије. Студенти су исказали интересовање за специфичности рада у Агенцији, нарочито за критеријуме и начин запошљавања у ВОА.

Пуковник Раша Лазовић представио је студентима надлежности Агенције и законски оквир деловања. Такође, студентима безбедности представљена је и музејска поставка ВОА, која приказује развој војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас.

Посете студената завршних година представљају важан сегмент сарадње који ВОА развија са факултетима који се баве изучавањем безбедности.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 13.11.2018. | Бригадни генерал Стојковић на Конференцији SEEMIC

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић учествовао је 7. новембра у Тирани на 10. годишњој конференцији

  • 09.11.2018. | Обележен Дан примирја

    У Војнообавештајној агенцији данас је свечаним постројавањем припадника ВОА обележен 11. новембар - Дан примирја у Првом светском рату.

  • 24.10.2018. | Трибина o војнoj дипломатији

    На штанду Министарства одбране и Војске Србије на београдском Сајму књига у уторак, 23. октобра, одржана је трибина

Важнији линкови

Пратите нас