4_12_2022_naslovna_Obelezen_dan_veterana .JPG

Обележен Дан ветерана у Војнoобавештајној агенцији

02. 12. 2022

Поводом обележавања 4. децембра - Дана ветерана, у Војнообавештајној агенцији приређен је пријем за пензионисане припаднике Агенције и представнике Удружења ветерана војнообавештајне службе Србије. Директор ВОА генерал-мајор Зоран Стојковић истакао је да је Дан ветерана један од најважнијих војних празника и прилика да се са пијететом присетимо предака који су нас задужили херојским делима.

 „Стављајући добробит отаџбине испред сопственог живота, војни обавештајци оставили су неизбрисив траг у историји Агенције, српске војске и наше отаџбине. Иако су се услови у којима данас обављамо обавештајну делатност значајно променили,  сећање на храброст, домишљатост и подвиге наших претходника улива нам снагу да сваког дана неуморно радимо на очувању безбедности свих грађана Републике Србије“, истакао је директор ВОА.

Он је, такође, поручио некадашњим колегама да је велика част наставити њихов рад, будући да су оставили достојно наслеђе на чијим је темељима израсла једина српска обавештајна служба препознатљива у безбедносној и широј јавности. Упознао је ветеране са тренутним стањем у Агенцији, приоритетима у раду и  начинима на које се ВОА прилагођава изазовним и динамичним променама у свету.

Дан ветерана обележава се у знак сећања на 4. децембар 1912. године, када је потписано примирје у Првом балканском рату.

У склопу обележавања Дана војних ветерана у ВОА, уручене су спомен медаље пензионисаним припадницима Агенције.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас