VOA logo

Усвојен Извештај о раду Војнообавештајне агенције

13. 12. 2017

Одбор за контролу служби безбедности Народне скупштине на данашњој седници усвојио је Извештај о раду Војнообавештајне агенције за период од 1. априла до 30. септембра 2017. године.

Чланови Одбора позитивно су оценили Извештај Војнообавештајне агенције, указујући да на свеобухватан начин пружа увид у рад и остварене резултате Агенције.

Извештај је поднео заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић.

“Војнообавештајна агенција је један од стубова националне безбедности Републике Србије и њени припадници непрекидно раде на задацима који доприносе заштити наше државе и њених грађана. Позитивна оцена рада Агенције нам много значи, као и чињеница да су чланови Одбора пружили пуну подршку даљем ангажовању наших припадника. То нам даје подстрек за обављање сложених задатака и у наредном периоду, који се, пре свега, односе на праћење политичко-безбедносне ситуације у свету и региону, обавештајно обезбеђење Војске Србије, као и представљање Министарства одбране и Војске Србије у иностранству”, истакао је пуковник Стојковић након седнице Одбора.

На истој седници, Одбор је у складу са својим надлежностима разматрао и дао позитивно мишљење на Предлог правилника о начину вршења унутрашње контроле Војнообавештајне агенције.

Војнообавештајна агенција два пута годишње подноси извештај о раду надлежном одбору Народне скупштине, у складу са Законом о основама уређења служби безбедности Републике Србије.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 24.12.2018. | Завршена Радионица о отвореним изворима

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић доделио је у петак, 21. децембра, сертификате полазницима Радионице о употреби података

  • 21.12.2018. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 21. децембра 2018. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције, за претходни период.

  • 11.12.2018. | Сарадња са Радио-телевизијом Србије

    Полазници Програма стручног усавршавања за рад у изасланствима одбране, који спроводи Војнообавештајна агенција, посетили су 5. децембра Радио-телевизију Србије.

Важнији линкови

Пратите нас