VOA logo

Усвојен Извештај о раду Војнообавештајне агенције

13. 12. 2017

Одбор за контролу служби безбедности Народне скупштине на данашњој седници усвојио је Извештај о раду Војнообавештајне агенције за период од 1. априла до 30. септембра 2017. године.

Чланови Одбора позитивно су оценили Извештај Војнообавештајне агенције, указујући да на свеобухватан начин пружа увид у рад и остварене резултате Агенције.

Извештај је поднео заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић.

“Војнообавештајна агенција је један од стубова националне безбедности Републике Србије и њени припадници непрекидно раде на задацима који доприносе заштити наше државе и њених грађана. Позитивна оцена рада Агенције нам много значи, као и чињеница да су чланови Одбора пружили пуну подршку даљем ангажовању наших припадника. То нам даје подстрек за обављање сложених задатака и у наредном периоду, који се, пре свега, односе на праћење политичко-безбедносне ситуације у свету и региону, обавештајно обезбеђење Војске Србије, као и представљање Министарства одбране и Војске Србије у иностранству”, истакао је пуковник Стојковић након седнице Одбора.

На истој седници, Одбор је у складу са својим надлежностима разматрао и дао позитивно мишљење на Предлог правилника о начину вршења унутрашње контроле Војнообавештајне агенције.

Војнообавештајна агенција два пута годишње подноси извештај о раду надлежном одбору Народне скупштине, у складу са Законом о основама уређења служби безбедности Републике Србије.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас