Потписивање изјаве о сарадњи

Потписивање изјаве о сарадњи

14. 07. 2011

Заступник директора Војнообавештајне агенције Министарства одбране Републике Србије бригадни генерал Драган Владисављевић примио је 14.07.2011. године у службеним просторијама изасланика одбране Републике Грчке бригадног генерала Апостолоса Костопулоса, који је пренео поздраве начелника Грчке војнообавештајне службе (MIJD) генерал-мајора Николаоса Катавелиса. Након краћег разговора, генерал Костопулос је, на основу овлашћења министра спољних послова Грчке, потписао Изјаву о сарадњи између војнообавештајних институција чланица регионалног савета за сарадњу из југоисточне европе. 

Грчка војнообавештајна служба је десета чланица која је и писаним путем у Београду изразила намеру да учествује у развоју сарадње у оквиру иницијативе SEEMIC (Шефови војнообавештајних институција Југоисточне Европе). Овај акт представља континуитет напора учињених на Другој конференцији SEEMIC, одржаној у Београду 30. септембра 2010. године у организацији Војнообавештајне агенције.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас