Потписивање изјаве о сарадњи

Потписивање изјаве о сарадњи

14. 07. 2011

Заступник директора Војнообавештајне агенције Министарства одбране Републике Србије бригадни генерал Драган Владисављевић примио је 14.07.2011. године у службеним просторијама изасланика одбране Републике Грчке бригадног генерала Апостолоса Костопулоса, који је пренео поздраве начелника Грчке војнообавештајне службе (MIJD) генерал-мајора Николаоса Катавелиса. Након краћег разговора, генерал Костопулос је, на основу овлашћења министра спољних послова Грчке, потписао Изјаву о сарадњи између војнообавештајних институција чланица регионалног савета за сарадњу из југоисточне европе. 

Грчка војнообавештајна служба је десета чланица која је и писаним путем у Београду изразила намеру да учествује у развоју сарадње у оквиру иницијативе SEEMIC (Шефови војнообавештајних институција Југоисточне Европе). Овај акт представља континуитет напора учињених на Другој конференцији SEEMIC, одржаној у Београду 30. септембра 2010. године у организацији Војнообавештајне агенције.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас