20190614_sastanak_ministra_sa_buducim_izaslanicima_1.jpg

Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

14. 06. 2019

Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

Како је истакао министар Вулин, њихов основни задатак јесте да подрже дипломатске напоре државног руководства и председника Александра Вучића, када је реч о решавању питања Косова и Метохије, и да своје саговорнике у иностранству непрекидно информишу о позицији Републике Србије.

- Због тога је веома важно да осим достојног представљања Републике Србије и наше војске, развијања војне сарадње и промовисања одбрамбене индустрије, тежиште вашег ангажовања буде усмерено на ширење истине о нашој позицији и проблемима које ствара Приштина као непоуздан и неодговоран преговарач, који заправо не жели никакав компромис, већ непрестано генерише конфликте, рекао је министар Вулин.

Састанку министра одбране са будућим изасланицима одбране ­присуствовао је и директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас