20190614_poseta_spc_3.jpg

Пријем код патријарха Иринеја

14. 06. 2019

Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем. У делегацији су се налазили официри Војнообавештајне агенције који ће ускоро преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству и наставници војне дипломатије.

Бригадни генерал Зоран Стојковић упознао је патријарха са улогом и значајем изасланика одбране за Војнообавештајну агенцију и Републику Србију у целини и указао на њихове сложене задатке и обавезе у наредном периоду. Он је нагласио да пракса показује да изасланици одбране имају квалитетну и корисну сарадњу са свештеницима СПЦ у земљама у којима обављају дужност и изразио спремност да се та сарадња даље унапређује.

Патријарх Иринеј је истакао своје задовољство због посете будућих изасланика одбране и нагласио значај успешног представљања наше војске и државе, поткрепљујући то сопственим искуствима из недавних посета иностранству. Током сусрета саговорници су разменили мишљења о питањима од значаја за српски народ и државу. На крају посете, патријарх је, уз благослов, пожелео будућим изасланицима успех на новим дужностима.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

  • 06.06.2019. | Кандидати за изасланике одбране у посети Генералштабу

    Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић разговарао је данас са официрима који се припремају за рад у изасланствима одбране Републике Србије

Важнији линкови

Пратите нас