13_11_2018_Seemic_naslovna.jpg

Бригадни генерал Стојковић на Конференцији SEEMIC

13. 11. 2018

Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић учествовао је 7. новембра у Тирани на 10. годишњој конференцији директора војнообавештајних служби земаља Југоисточне Европе (South East Europe Military Intelligence Chiefs – SEEMIC).

Овогодишња Конференцијa SEEMIC била је посвећена сајбер безбедности. Учесници су дискутовали о изазовима у обезбеђивању државне критичне инфраструктуре, односно, људи, имовине и информационих система, од напада из сајбер простора. Постигнута је сагласност да се ради о растућој претњи, која захтева изградњу специфичних способности сваке од земаља Југоиосточне Европе, њихову међусобну сарадњу и размену информација.

Директори војнообавештајних служби земаља учесница Конференције SEEMIC усвојили су „Извештај о безбедности критичне инфраструктуре Југоисточне Европе у сајбер простору“.

Конференцију SEEMIC ове године организовали су Регионални савет за сарадњу и Војна обавештајно-безбедносна агенција Албаније.

Наредне године домаћин Конференције биће Словенија.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас