13_11_2018_Seemic_naslovna.jpg

Бригадни генерал Стојковић на Конференцији SEEMIC

13. 11. 2018

Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић учествовао је 7. новембра у Тирани на 10. годишњој конференцији директора војнообавештајних служби земаља Југоисточне Европе (South East Europe Military Intelligence Chiefs – SEEMIC).

Овогодишња Конференцијa SEEMIC била је посвећена сајбер безбедности. Учесници су дискутовали о изазовима у обезбеђивању државне критичне инфраструктуре, односно, људи, имовине и информационих система, од напада из сајбер простора. Постигнута је сагласност да се ради о растућој претњи, која захтева изградњу специфичних способности сваке од земаља Југоиосточне Европе, њихову међусобну сарадњу и размену информација.

Директори војнообавештајних служби земаља учесница Конференције SEEMIC усвојили су „Извештај о безбедности критичне инфраструктуре Југоисточне Европе у сајбер простору“.

Конференцију SEEMIC ове године организовали су Регионални савет за сарадњу и Војна обавештајно-безбедносна агенција Албаније.

Наредне године домаћин Конференције биће Словенија.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас