13_11_2018_Seemic_naslovna.jpg

Бригадни генерал Стојковић на Конференцији SEEMIC

13. 11. 2018

Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић учествовао је 7. новембра у Тирани на 10. годишњој конференцији директора војнообавештајних служби земаља Југоисточне Европе (South East Europe Military Intelligence Chiefs – SEEMIC).

Овогодишња Конференцијa SEEMIC била је посвећена сајбер безбедности. Учесници су дискутовали о изазовима у обезбеђивању државне критичне инфраструктуре, односно, људи, имовине и информационих система, од напада из сајбер простора. Постигнута је сагласност да се ради о растућој претњи, која захтева изградњу специфичних способности сваке од земаља Југоиосточне Европе, њихову међусобну сарадњу и размену информација.

Директори војнообавештајних служби земаља учесница Конференције SEEMIC усвојили су „Извештај о безбедности критичне инфраструктуре Југоисточне Европе у сајбер простору“.

Конференцију SEEMIC ове године организовали су Регионални савет за сарадњу и Војна обавештајно-безбедносна агенција Албаније.

Наредне године домаћин Конференције биће Словенија.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 24.12.2018. | Завршена Радионица о отвореним изворима

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић доделио је у петак, 21. децембра, сертификате полазницима Радионице о употреби података

  • 21.12.2018. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 21. децембра 2018. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције, за претходни период.

  • 11.12.2018. | Сарадња са Радио-телевизијом Србије

    Полазници Програма стручног усавршавања за рад у изасланствима одбране, који спроводи Војнообавештајна агенција, посетили су 5. децембра Радио-телевизију Србије.

Важнији линкови

Пратите нас