da_silva.jpg

Представљање новоименованог изасланика одбране Републике Aнголе

13. 06. 2014

Београд, 11. јун 2014. године - Заступник директора Војнообавештајне агенције бригадни генерал Славољуб Дабић 11. јуна је примио потпуковника Едуарда да Силву (Adăo Eduardo da Silva), новоименованог изасланика одбране Републике Анголе у Републици Србији.

Састанку је присуствовао и Њ. е. господин Токо Диакенга Серао, амбасадор Републике Анголе у Републици Србији.

Бригадни генерал Славољуб Дабић је истакао задовољство због чињенице да сарадња у области одбране између Републике Анголе и Републике Србије, након дугогодишњег прекида, поново има узлазну путању. "Опредељење Републике Србије је динамички наставак јачања стратешког партнерства и сарадње у области одбране са Р. Анголом". Истичући значај успостављеног континуитета сусрета на високом нивоу, додао је да је уверенда ће то допринети не само решавању отворених питања него и унапређењу свеукупних односа двеју пријатељских држава. Новом изасланику одбране је пожелео добродошлицу у Р. Србију и рекао да ће му Војнобавештајна агенција пружити пуну подршку у циљу унапређења сарадње у предстојећем периоду.

Истичући разумевање за разлоге који су довели до прекида сарадње, Њ. е. господин Токо Диакенга Серао је изразио задовољство због чињенице да је у последњих неколико година дошло до унапређења наших свеукупних билатералних односа.

Потпуковник Едуардо да Силва се захвалио на пријему у Војнообавештајној агенцији и указао да је његов основни задатак, због којег је именован на дужност изасланика одбране у Републици Србији, јачање пријатељства и билатералних веза двеју држава.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас