konf.jpg

IV конференцијa ИО РС

12. 04. 2010

У Београду се од 12. до 20. априла одржава четврта Годишња конференција изасланика одбране Републике Србије. Конференција је саставни део руковођења и унапређења рада изасланстава одбране којa делују у оквиру наших дипломатских мисија у свету и прилика да се изасланици одбране на најефикаснији начин  упознају са питањима везаним за њихов рад, добију смернице и инструкције за наредно раздобље и размене међусобна искуства. 

 
У пленарном делу конференције изасланицима одбране се обратио министар одбране Републике Србије господин Драган Шутановац, и апострофирао  приоритете спољне и одбрамбене политике Републике Србије и указао на очекивања Министарства одбране од њиховог ангажовања. Министарство одбране у складу са планираним циљевима и задацима очекује од изасланика одбране да и у наредном периоду, са свог аспекта доприносе информисаности државног руководства о ситуацији у региону и свету и на тај начин утичу на јачање безбедности Републике Србије. Својим ангажовањем треба максимално да раде на развоју билатералне војне сарадње, посебно на регионалном нивоу, афирмацији Републике Србије као чланице Партнерства за мир, промоцији доприноса земље међународном миру и безбедности и  војноекономској  сарадњи. 
 
Учесницима конференције обратили су се и начелник ГШ ВС гппк Милоје Милетић,  државни секретари и други руководиоци из МО и ВС. 
 
Иако Република Србија тренутно има релативно мали број изасланстава одбране (18),  њихов досадашњи рад је потврдио значај који имају за реализацију дефинисаних циљева и афирмацију Републике Србије и система одбране. На међународном плану, Министарство одбране и Војска Србије, постали су поуздан и уважен партнер, како у билатералним, тако и у мултилатералним односима.   
 
Поводом одржавања 4. конференције изасланика одбране организован је свечани пријем којем су присуствовали министар одбране и начелник ГШ ВС са војим сарадницима, представници МСП, СДПР, страни ВДП акредитовани у Београду и други гости.

 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас