konf.jpg

IV конференцијa ИО РС

12. 04. 2010

У Београду се од 12. до 20. априла одржава четврта Годишња конференција изасланика одбране Републике Србије. Конференција је саставни део руковођења и унапређења рада изасланстава одбране којa делују у оквиру наших дипломатских мисија у свету и прилика да се изасланици одбране на најефикаснији начин  упознају са питањима везаним за њихов рад, добију смернице и инструкције за наредно раздобље и размене међусобна искуства. 

 
У пленарном делу конференције изасланицима одбране се обратио министар одбране Републике Србије господин Драган Шутановац, и апострофирао  приоритете спољне и одбрамбене политике Републике Србије и указао на очекивања Министарства одбране од њиховог ангажовања. Министарство одбране у складу са планираним циљевима и задацима очекује од изасланика одбране да и у наредном периоду, са свог аспекта доприносе информисаности државног руководства о ситуацији у региону и свету и на тај начин утичу на јачање безбедности Републике Србије. Својим ангажовањем треба максимално да раде на развоју билатералне војне сарадње, посебно на регионалном нивоу, афирмацији Републике Србије као чланице Партнерства за мир, промоцији доприноса земље међународном миру и безбедности и  војноекономској  сарадњи. 
 
Учесницима конференције обратили су се и начелник ГШ ВС гппк Милоје Милетић,  државни секретари и други руководиоци из МО и ВС. 
 
Иако Република Србија тренутно има релативно мали број изасланстава одбране (18),  њихов досадашњи рад је потврдио значај који имају за реализацију дефинисаних циљева и афирмацију Републике Србије и система одбране. На међународном плану, Министарство одбране и Војска Србије, постали су поуздан и уважен партнер, како у билатералним, тако и у мултилатералним односима.   
 
Поводом одржавања 4. конференције изасланика одбране организован је свечани пријем којем су присуствовали министар одбране и начелник ГШ ВС са војим сарадницима, представници МСП, СДПР, страни ВДП акредитовани у Београду и други гости.

 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас