konf.jpg

IV конференцијa ИО РС

12. 04. 2010

У Београду се од 12. до 20. априла одржава четврта Годишња конференција изасланика одбране Републике Србије. Конференција је саставни део руковођења и унапређења рада изасланстава одбране којa делују у оквиру наших дипломатских мисија у свету и прилика да се изасланици одбране на најефикаснији начин  упознају са питањима везаним за њихов рад, добију смернице и инструкције за наредно раздобље и размене међусобна искуства. 

 
У пленарном делу конференције изасланицима одбране се обратио министар одбране Републике Србије господин Драган Шутановац, и апострофирао  приоритете спољне и одбрамбене политике Републике Србије и указао на очекивања Министарства одбране од њиховог ангажовања. Министарство одбране у складу са планираним циљевима и задацима очекује од изасланика одбране да и у наредном периоду, са свог аспекта доприносе информисаности државног руководства о ситуацији у региону и свету и на тај начин утичу на јачање безбедности Републике Србије. Својим ангажовањем треба максимално да раде на развоју билатералне војне сарадње, посебно на регионалном нивоу, афирмацији Републике Србије као чланице Партнерства за мир, промоцији доприноса земље међународном миру и безбедности и  војноекономској  сарадњи. 
 
Учесницима конференције обратили су се и начелник ГШ ВС гппк Милоје Милетић,  државни секретари и други руководиоци из МО и ВС. 
 
Иако Република Србија тренутно има релативно мали број изасланстава одбране (18),  њихов досадашњи рад је потврдио значај који имају за реализацију дефинисаних циљева и афирмацију Републике Србије и система одбране. На међународном плану, Министарство одбране и Војска Србије, постали су поуздан и уважен партнер, како у билатералним, тако и у мултилатералним односима.   
 
Поводом одржавања 4. конференције изасланика одбране организован је свечани пријем којем су присуствовали министар одбране и начелник ГШ ВС са војим сарадницима, представници МСП, СДПР, страни ВДП акредитовани у Београду и други гости.

 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 13.11.2018. | Бригадни генерал Стојковић на Конференцији SEEMIC

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић учествовао је 7. новембра у Тирани на 10. годишњој конференцији

  • 09.11.2018. | Обележен Дан примирја

    У Војнообавештајној агенцији данас је свечаним постројавањем припадника ВОА обележен 11. новембар - Дан примирја у Првом светском рату.

  • 24.10.2018. | Трибина o војнoj дипломатији

    На штанду Министарства одбране и Војске Србије на београдском Сајму књига у уторак, 23. октобра, одржана је трибина

Важнији линкови

Пратите нас