10 12 2018 Studenti naslovna.JPG

Студенти у посети Војнообавештајној агенцији

07. 12. 2018

Студенти прве године Факултета за међународну политику и безбедност Универзитета Унион у Београду посетили су Војнообавештајну агенцију у оквиру стручне праксе.

Пуковник Раша Лазовић студентима је представио место и улогу Војнообавештајне агенције у систему одбране, као и њене специфичности у односу на друге службе у оквиру безбедносно-обавештајног система Републике Србије. Такође, студентима су појашњени мисија, функција и надлежности ВОА, као и њена организациона структура.

Декан Факултета за међународну политику и безбедност др Виолета Рашковић Таловић захвалила је представницима ВОА на детаљној презентацији и сарадњи која омогућава да се студенти ближе упознају са институцијама које се баве безбедношћу.

Током посете студентима је представљена и музејска поставка Агенције, где су били у прилици да се упознају са богатом традицијом војнообавештајне службе у Србији.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас