10 12 2018 Studenti naslovna.JPG

Студенти у посети Војнообавештајној агенцији

07. 12. 2018

Студенти прве године Факултета за међународну политику и безбедност Универзитета Унион у Београду посетили су Војнообавештајну агенцију у оквиру стручне праксе.

Пуковник Раша Лазовић студентима је представио место и улогу Војнообавештајне агенције у систему одбране, као и њене специфичности у односу на друге службе у оквиру безбедносно-обавештајног система Републике Србије. Такође, студентима су појашњени мисија, функција и надлежности ВОА, као и њена организациона структура.

Декан Факултета за међународну политику и безбедност др Виолета Рашковић Таловић захвалила је представницима ВОА на детаљној презентацији и сарадњи која омогућава да се студенти ближе упознају са институцијама које се баве безбедношћу.

Током посете студентима је представљена и музејска поставка Агенције, где су били у прилици да се упознају са богатом традицијом војнообавештајне службе у Србији.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 24.12.2018. | Завршена Радионица о отвореним изворима

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић доделио је у петак, 21. децембра, сертификате полазницима Радионице о употреби података

  • 21.12.2018. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 21. децембра 2018. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције, за претходни период.

  • 11.12.2018. | Сарадња са Радио-телевизијом Србије

    Полазници Програма стручног усавршавања за рад у изасланствима одбране, који спроводи Војнообавештајна агенција, посетили су 5. децембра Радио-телевизију Србије.

Важнији линкови

Пратите нас