10 12 2018 Studenti naslovna.JPG

Студенти у посети Војнообавештајној агенцији

07. 12. 2018

Студенти прве године Факултета за међународну политику и безбедност Универзитета Унион у Београду посетили су Војнообавештајну агенцију у оквиру стручне праксе.

Пуковник Раша Лазовић студентима је представио место и улогу Војнообавештајне агенције у систему одбране, као и њене специфичности у односу на друге службе у оквиру безбедносно-обавештајног система Републике Србије. Такође, студентима су појашњени мисија, функција и надлежности ВОА, као и њена организациона структура.

Декан Факултета за међународну политику и безбедност др Виолета Рашковић Таловић захвалила је представницима ВОА на детаљној презентацији и сарадњи која омогућава да се студенти ближе упознају са институцијама које се баве безбедношћу.

Током посете студентима је представљена и музејска поставка Агенције, где су били у прилици да се упознају са богатом традицијом војнообавештајне службе у Србији.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас