10_02_2017_vsbo_naslovna.jpg

Полазници Високих студија безбедности и одбране у посети Војнообавештајној агенцији

10. 02. 2017

Полазници Високих студија безбедности и одбране реализовали су данас студијску посету Војнообавештајној агенцији (ВОА) Министарства одбране Републике Србије.

Представници ВОА су на почетку посете презентовали полазницима Високих студија безбедности и одбране музејску поставку војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас. Током обиласка музејске поставке полазници Високих студија безбедности и одбране исказали су велико интересовање за богату историју и традицију обавештајне делатности у Србији.

Након обиласка поставке војнообавештајне службе, заменик директора ВОА пуковник Стојковић Зоран упознао је полазнике са местом Агенције у безбедносно-обавештајном систему Републике Србије и законским оквиром деловања, са основама њене организације, надлежностима и функцијама, као и мисијама, тежишним задацима и активностима Војнообавештајне агенције. Потом су слушаоцима Високих студија безбедности и одбране презентоване надлежности и активности појединих организацијских целина Агенције, пре свега изасланстава одбране и Центра за обуку кадрова обавештајне службе. 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 13.11.2018. | Бригадни генерал Стојковић на Конференцији SEEMIC

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић учествовао је 7. новембра у Тирани на 10. годишњој конференцији

  • 09.11.2018. | Обележен Дан примирја

    У Војнообавештајној агенцији данас је свечаним постројавањем припадника ВОА обележен 11. новембар - Дан примирја у Првом светском рату.

  • 24.10.2018. | Трибина o војнoj дипломатији

    На штанду Министарства одбране и Војске Србије на београдском Сајму књига у уторак, 23. октобра, одржана је трибина

Важнији линкови

Пратите нас