10_02_2017_vsbo_naslovna.jpg

Полазници Високих студија безбедности и одбране у посети Војнообавештајној агенцији

10. 02. 2017

Полазници Високих студија безбедности и одбране реализовали су данас студијску посету Војнообавештајној агенцији (ВОА) Министарства одбране Републике Србије.

Представници ВОА су на почетку посете презентовали полазницима Високих студија безбедности и одбране музејску поставку војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас. Током обиласка музејске поставке полазници Високих студија безбедности и одбране исказали су велико интересовање за богату историју и традицију обавештајне делатности у Србији.

Након обиласка поставке војнообавештајне службе, заменик директора ВОА пуковник Стојковић Зоран упознао је полазнике са местом Агенције у безбедносно-обавештајном систему Републике Србије и законским оквиром деловања, са основама њене организације, надлежностима и функцијама, као и мисијама, тежишним задацима и активностима Војнообавештајне агенције. Потом су слушаоцима Високих студија безбедности и одбране презентоване надлежности и активности појединих организацијских целина Агенције, пре свега изасланстава одбране и Центра за обуку кадрова обавештајне службе. 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас