10_02_2017_vsbo_naslovna.jpg

Полазници Високих студија безбедности и одбране у посети Војнообавештајној агенцији

10. 02. 2017

Полазници Високих студија безбедности и одбране реализовали су данас студијску посету Војнообавештајној агенцији (ВОА) Министарства одбране Републике Србије.

Представници ВОА су на почетку посете презентовали полазницима Високих студија безбедности и одбране музејску поставку војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас. Током обиласка музејске поставке полазници Високих студија безбедности и одбране исказали су велико интересовање за богату историју и традицију обавештајне делатности у Србији.

Након обиласка поставке војнообавештајне службе, заменик директора ВОА пуковник Стојковић Зоран упознао је полазнике са местом Агенције у безбедносно-обавештајном систему Републике Србије и законским оквиром деловања, са основама њене организације, надлежностима и функцијама, као и мисијама, тежишним задацима и активностима Војнообавештајне агенције. Потом су слушаоцима Високих студија безбедности и одбране презентоване надлежности и активности појединих организацијских целина Агенције, пре свега изасланстава одбране и Центра за обуку кадрова обавештајне службе. 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас