Seemic_2015_01.jpg

Делегација ВОА учествовала на конференцији SEEMIC

09. 11. 2015

Солун – Делегација ВОА, на челу са директором бригадним генералом Славољубом Дабићем, учествовала је од 04. до 05. новембра на седмој годишњој конференцији директора војнообавештајних служби из Југоисточне Европе SEEMIC (South East Europe Military Intelligence Chiefs), која је ове године одржана у Солуну.

Тема овогодишње конференције је, између осталих, била и мигрантска криза са којом се суочава Европа. На маргинама конференције делегација ВОА је реализовала билатерални састанак са начелником Ј-2 US EUCOM бригадним генералом Полом Нелсоном.

На конференцији су били присутни представници свих земаља и организација чланица SEEMIC и генерални секретар Регионалног савета за сарадњу (РСС) Горан Свилановић.

Домаћин наредне конференције SEEMIC биће Молдавија.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 24.12.2018. | Завршена Радионица о отвореним изворима

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић доделио је у петак, 21. децембра, сертификате полазницима Радионице о употреби података

  • 21.12.2018. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 21. децембра 2018. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције, за претходни период.

  • 11.12.2018. | Сарадња са Радио-телевизијом Србије

    Полазници Програма стручног усавршавања за рад у изасланствима одбране, који спроводи Војнообавештајна агенција, посетили су 5. децембра Радио-телевизију Србије.

Важнији линкови

Пратите нас