Seemic_2015_01.jpg

Делегација ВОА учествовала на конференцији SEEMIC

09. 11. 2015

Солун – Делегација ВОА, на челу са директором бригадним генералом Славољубом Дабићем, учествовала је од 04. до 05. новембра на седмој годишњој конференцији директора војнообавештајних служби из Југоисточне Европе SEEMIC (South East Europe Military Intelligence Chiefs), која је ове године одржана у Солуну.

Тема овогодишње конференције је, између осталих, била и мигрантска криза са којом се суочава Европа. На маргинама конференције делегација ВОА је реализовала билатерални састанак са начелником Ј-2 US EUCOM бригадним генералом Полом Нелсоном.

На конференцији су били присутни представници свих земаља и организација чланица SEEMIC и генерални секретар Регионалног савета за сарадњу (РСС) Горан Свилановић.

Домаћин наредне конференције SEEMIC биће Молдавија.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас