Seemic_2015_01.jpg

Делегација ВОА учествовала на конференцији SEEMIC

09. 11. 2015

Солун – Делегација ВОА, на челу са директором бригадним генералом Славољубом Дабићем, учествовала је од 04. до 05. новембра на седмој годишњој конференцији директора војнообавештајних служби из Југоисточне Европе SEEMIC (South East Europe Military Intelligence Chiefs), која је ове године одржана у Солуну.

Тема овогодишње конференције је, између осталих, била и мигрантска криза са којом се суочава Европа. На маргинама конференције делегација ВОА је реализовала билатерални састанак са начелником Ј-2 US EUCOM бригадним генералом Полом Нелсоном.

На конференцији су били присутни представници свих земаља и организација чланица SEEMIC и генерални секретар Регионалног савета за сарадњу (РСС) Горан Свилановић.

Домаћин наредне конференције SEEMIC биће Молдавија.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас