milan_bacevic_25082015.jpg

Амбасадор Србије у НР Кини у посети Војнообавештајној агенцији

25. 08. 2015

Његова екселенција амбасадор Србије у НР Кини  др Милан Бачевић боравио је 25. августа у Војнообавештајној агенцији (ВОА) ради усаглашавања и координације активности током посете председника Републике Србије Томислава Николића НР Кини и учешћа контингента Војске Србије (ВС) на војној паради у Пекингу.

Заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић изразио је задовољство због посете амбасадора, и изразио очекивање да ће то убудуће постати традиција. Амбасадор Бачевић и пуковник Стојковић сложили су се да су односи Србије и НР Кине, као и њихових војски, традиционално врло добри и закључили да их треба даље развијати, с обзиром на то да је НР Кина један од четири стуба спољне политике Републике Србије.

На војној паради, поводом 70. година од завршетка Другог светског рата, учествовао је ешалон од 75 припадника Гарде Војске Србије. Такође, паради је присуствовала шесточлана делегација Министарства одбране Републике Србије, коју је предводио начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас