milan_bacevic_25082015.jpg

Амбасадор Србије у НР Кини у посети Војнообавештајној агенцији

25. 08. 2015

Његова екселенција амбасадор Србије у НР Кини  др Милан Бачевић боравио је 25. августа у Војнообавештајној агенцији (ВОА) ради усаглашавања и координације активности током посете председника Републике Србије Томислава Николића НР Кини и учешћа контингента Војске Србије (ВС) на војној паради у Пекингу.

Заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић изразио је задовољство због посете амбасадора, и изразио очекивање да ће то убудуће постати традиција. Амбасадор Бачевић и пуковник Стојковић сложили су се да су односи Србије и НР Кине, као и њихових војски, традиционално врло добри и закључили да их треба даље развијати, с обзиром на то да је НР Кина један од четири стуба спољне политике Републике Србије.

На војној паради, поводом 70. година од завршетка Другог светског рата, учествовао је ешалон од 75 припадника Гарде Војске Србије. Такође, паради је присуствовала шесточлана делегација Министарства одбране Републике Србије, коју је предводио начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 13.11.2018. | Бригадни генерал Стојковић на Конференцији SEEMIC

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић учествовао је 7. новембра у Тирани на 10. годишњој конференцији

  • 09.11.2018. | Обележен Дан примирја

    У Војнообавештајној агенцији данас је свечаним постројавањем припадника ВОА обележен 11. новембар - Дан примирја у Првом светском рату.

  • 24.10.2018. | Трибина o војнoj дипломатији

    На штанду Министарства одбране и Војске Србије на београдском Сајму књига у уторак, 23. октобра, одржана је трибина

Важнији линкови

Пратите нас