milan_bacevic_25082015.jpg

Амбасадор Србије у НР Кини у посети Војнообавештајној агенцији

25. 08. 2015

Његова екселенција амбасадор Србије у НР Кини  др Милан Бачевић боравио је 25. августа у Војнообавештајној агенцији (ВОА) ради усаглашавања и координације активности током посете председника Републике Србије Томислава Николића НР Кини и учешћа контингента Војске Србије (ВС) на војној паради у Пекингу.

Заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић изразио је задовољство због посете амбасадора, и изразио очекивање да ће то убудуће постати традиција. Амбасадор Бачевић и пуковник Стојковић сложили су се да су односи Србије и НР Кине, као и њихових војски, традиционално врло добри и закључили да их треба даље развијати, с обзиром на то да је НР Кина један од четири стуба спољне политике Републике Србије.

На војној паради, поводом 70. година од завршетка Другог светског рата, учествовао је ешалон од 75 припадника Гарде Војске Србије. Такође, паради је присуствовала шесточлана делегација Министарства одбране Републике Србије, коју је предводио начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас