terzic_08062015.jpg

Амбасадор Р. Србије у Руској Федерацији у посети Војнообавештајној агенцији

08. 06. 2015

Његова екселенција амбасадор Р. Србије у Руској Федерацији др Славенко Терзић боравио је 08. јуна у Војнообавештајној агенцији (ВОА) и одржао предавaње припадницима Агенције на тему српско-руских односа.

Амбасадор Терзић је говорио о актуелним безбедносним изазовима и претњама на регионалном и глобалном нивоу. Оценио је српско-руске односе као традиционално добре и перспективне. Амбасадор Терзић се осврнуо и на међународни положај и улогу Републике Србије и Руске Федерације у међународној борби против тероризма.

У име ВОА, амбасадора Терзића је поздравио заменик директора ВОА пуковник Зоран Стојковић, који је изразио захвалност амбасадору за пружену помоћ и подршку током учешћа ешалона ВС на Паради победе у Москви, 09. маја.

Амбасадор Терзић је од 1987. до 2002. године био директор Историјског института САНУ. Био је председник Српске књижевне задруге од 2001. дo 2005. године. Члан је више одбора Српске академије наука и уметности. Крајем 2012. године именован је за амбасадора Србије у Москви.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас