terzic_08062015.jpg

Амбасадор Р. Србије у Руској Федерацији у посети Војнообавештајној агенцији

08. 06. 2015

Његова екселенција амбасадор Р. Србије у Руској Федерацији др Славенко Терзић боравио је 08. јуна у Војнообавештајној агенцији (ВОА) и одржао предавaње припадницима Агенције на тему српско-руских односа.

Амбасадор Терзић је говорио о актуелним безбедносним изазовима и претњама на регионалном и глобалном нивоу. Оценио је српско-руске односе као традиционално добре и перспективне. Амбасадор Терзић се осврнуо и на међународни положај и улогу Републике Србије и Руске Федерације у међународној борби против тероризма.

У име ВОА, амбасадора Терзића је поздравио заменик директора ВОА пуковник Зоран Стојковић, који је изразио захвалност амбасадору за пружену помоћ и подршку током учешћа ешалона ВС на Паради победе у Москви, 09. маја.

Амбасадор Терзић је од 1987. до 2002. године био директор Историјског института САНУ. Био је председник Српске књижевне задруге од 2001. дo 2005. године. Члан је више одбора Српске академије наука и уметности. Крајем 2012. године именован је за амбасадора Србије у Москви.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас