09032019_naslovna.JPG

Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

09. 03. 2019

Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Неодговорни, ратоборни потези Приштине претња су миру и безбедности у читавом региону. Платформа шиптарских органа усмерена на прекидање сваког дијалога ствара никада тежу позицију за постизање решења. Свако коме је стало до мира и до Срба на Косову и Метохији, мора бити забринут.

Војска Србије ће испунити свако наређење свог врховног команданта - истакао је у свом излагању министар Вулин, који користи викенд одсуство као и сви припадници резервних снага на обуци, а у понедељак ће заузети своје место у јединици у којој служи.

Изасланици одбране Републике Србије на служби у Белгији, Кини и САД, изложили су теме које се баве кретањима тих држава на међународној сцени и перспективама њихових односа према Србији.

Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић уручио је министру одбране и начелнику Генералштаба Плакету за изузетну сарадњу и допринос раду Војнообавештајне агенције. Осим Плакете, министру Вулину уручена је и статуа првог српског војног изасланика мајора Константина Миловановића.

Конференција, која се одржава девети пут, постала је традиционални оквир за окупљање изасланика одбране на пет до шест радних дана у току године и прилика за анализу њиховог рада и давање смерница за будући рад.

Изасланици ће бити у прилици да разговарају и са представницима других државних органа до 12. марта, до када Конференција траје.

 

Састанак у оквиру Конференције изасланика одбране

>Конференција
Конференција
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас