VOA logo

Годишња анализа рада Војнообавештајне агенције

08. 02. 2017

Годишња анализа рада Војноoбавештајне агенције (ВОА) у 2016. години одржана је 8. фебруара 2017. године у просторијама Агенције. Руководиоци организацијских јединица ВОА су презентовали резултате рада заменику директора Војнообавештајне агенције пуковнику Зорану Стојковићу.

Обраћајући се припадницима агенције пуковник Зоран Стојковић истакао је да Агенција успешно извршавала задатке из три додељене мисије кроз подршку државном и војном руководству обавештајним информацијама о ризицима и претњама усмереним из иностранства против безбедности Републике Србије, обавештајну подршку Војсци Србије при реализацији мисија и задатака и представљање и заштиту интереса Министарства одбране и Војске Србије у иностранству. У складу са наведеним, наглашено је да је ВОА својим резултатима рада, захваљујући између осталог и високо образованом и професионалном кадру, осавремењивању система прикупљања и обраде података и примени савремених стандарда, допринела стабилности система одбране и безбедности грађана Р. Србије у 2016. години.

На крају анализе, заменик директора ВОА је истакао кључне циљеве и задатке Агенције у 2017. години указавши да је потребно наставити, кроз унапређење организације и даљег оспособљавања кадровског потенцијала, са подизањем нивоа оперативних и функционалних способности у циљу још бољег одговора новим изазовима.  

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас