VOA logo

Годишња анализа рада Војнообавештајне агенције

08. 02. 2017

Годишња анализа рада Војноoбавештајне агенције (ВОА) у 2016. години одржана је 8. фебруара 2017. године у просторијама Агенције. Руководиоци организацијских јединица ВОА су презентовали резултате рада заменику директора Војнообавештајне агенције пуковнику Зорану Стојковићу.

Обраћајући се припадницима агенције пуковник Зоран Стојковић истакао је да Агенција успешно извршавала задатке из три додељене мисије кроз подршку државном и војном руководству обавештајним информацијама о ризицима и претњама усмереним из иностранства против безбедности Републике Србије, обавештајну подршку Војсци Србије при реализацији мисија и задатака и представљање и заштиту интереса Министарства одбране и Војске Србије у иностранству. У складу са наведеним, наглашено је да је ВОА својим резултатима рада, захваљујући између осталог и високо образованом и професионалном кадру, осавремењивању система прикупљања и обраде података и примени савремених стандарда, допринела стабилности система одбране и безбедности грађана Р. Србије у 2016. години.

На крају анализе, заменик директора ВОА је истакао кључне циљеве и задатке Агенције у 2017. години указавши да је потребно наставити, кроз унапређење организације и даљег оспособљавања кадровског потенцијала, са подизањем нивоа оперативних и функционалних способности у циљу још бољег одговора новим изазовима.  

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас