7_11_2019_seemic.jpg

Учешће делегације ВОА на конференцији SEEMIC у Словенији

08. 11. 2019

Делегација Војнообавештајне агенције, на челу са пк Дејаном Пајићем, учествовала је у периоду од 5. до 7. новембра 2019. године на једанаестој Годишњој конференцији директора војнообавештајних служби из земаља југоисточне Европе (South East Europe Military Intelligence Chiefs – SEEMIC), која је ове године одржана у Љубљани.

Тема овогодишње конференције била је сајбер безбедност и улога војнообавештајних и безбедносних служби у овој области. Шефови делегација једногласно су усвојили „Извештај о улози обавештајних служби у области сајбер безбедности“.

Конференцију SEEMIC ове године организовала је Обавештајно-безбедносна служба Министарства одбране Словеније, под покровитељством Савета за регионалну сарадњу (Regional Cooperation Council – RCC).

Домаћин наредне конференције SEEMIC 2020. године биће Република Турска.
 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 08.11.2019. | Учешће делегације ВОА на конференцији SEEMIC у Словенији

    Делегација Војнообавештајне агенције, на челу са пк Дејаном Пајићем, учествовала је у периоду од 5. до 7. новембра 2019. године на једанаестој Годишњој конференцији директора војнообавештајних служби

  • 01.11.2019. | Посета студената Факултета за међународну политику и безбедност

    Студенти Факултета за међународну политику и безбедност Универзитета “Унион” у Београду посетили су 31. октобра 2019. године у оквиру стручне праксе Војнообавештајну агенцију. Са студентима су били професори тог факултета проф. др Зоран Крсмановић и доцент др Слободан Анђелковић.

  • 25.10.2019. | Изазови савремене војне дипломатије

    На штанду Министарства одбране и Војске Србије на београдском Сајму књига 23. октобра 2019. године одржана је трибина о савременој војној дипломатији

Важнији линкови

Пратите нас