Foto Maric Glisic.jpg

Отварање изложбе "140 ГОДИНЕ СРПСКЕ ВОЈНЕ ДИЛОМАТИЈЕ"

08. 10. 2018

Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић отвориће у Галерији Војног музеја на Калемегдану у уторак, 9. октобра, у 13 часова изложбу посвећену 140. годишњици војнодипломатског представљања Србије.

Изложба садржи документа, фотографије и предмете који се односе на војну дипломатску службу од 1878. године, када је на дужност у Беч упућен први војни изасланик Кнежевине Србије мајор Константин Кока Миловановић, до данас.

Гостима ће се обратити историчар др Александар Животић и доајен војнодипломатског кора у Србији изасланик одбране Аустрије пуковник Томас Ахамер.

Молимо вас да акредитације за праћење догађаја пошаљете на имејл office@voa.mod.gov.rs до 10 часова у петак 9. октобра.

Особа за контакт је Данијела Марјановић, 060 5298 007.

Специјални прилог у листу "Одбрана", 140 година војне дипломатије.

 

Наступ припадник Војнообавештајне агенције на РТС, Јутарњи програм РТС, 8. октобар 2018.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас