Foto Maric Glisic.jpg

Отварање изложбе "140 ГОДИНЕ СРПСКЕ ВОЈНЕ ДИЛОМАТИЈЕ"

08. 10. 2018

Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић отвориће у Галерији Војног музеја на Калемегдану у уторак, 9. октобра, у 13 часова изложбу посвећену 140. годишњици војнодипломатског представљања Србије.

Изложба садржи документа, фотографије и предмете који се односе на војну дипломатску службу од 1878. године, када је на дужност у Беч упућен први војни изасланик Кнежевине Србије мајор Константин Кока Миловановић, до данас.

Гостима ће се обратити историчар др Александар Животић и доајен војнодипломатског кора у Србији изасланик одбране Аустрије пуковник Томас Ахамер.

Молимо вас да акредитације за праћење догађаја пошаљете на имејл office@voa.mod.gov.rs до 10 часова у петак 9. октобра.

Особа за контакт је Данијела Марјановић, 060 5298 007.

Специјални прилог у листу "Одбрана", 140 година војне дипломатије.

 

Наступ припадник Војнообавештајне агенције на РТС, Јутарњи програм РТС, 8. октобар 2018.

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас