Dan veterana 2015.jpg

Припадници Војнообавештајне агенције обележили Дан ветерана

07. 12. 2015

Београд – Припадници Војнообавештајне агенције (ВОА) по први пут су ове године обележили 4. децембар - Дан ветерана. Уједно, директор Агенције бригадни генерал Славољуб Дабић уручио је пензионисаним припадницима ВОА војне спомен-медаље за учешће у борбеним дејствима на територији СФРЈ и СРЈ.

Бригадни генерал Дабић рекао је да је током историје српски војник професионално и одговорно обављао своје дужности и да је био увек уз народ у тешким временима.

„Обележавањем Дана ветерана показује да не желимо да заборавимо све оне који су учинила дела за памћење, који су дали и своје животе за државу“, рекао је директор ВОА. Уз честитке поводом празника, изразио је жељу да се никад не понове страдања у ратовима, како оним током деведесетих година тако и током светских ратова.

„Сигуран сам да ће припадници Агенције, у складу са традицијом, наставити да извршавају све постављене задатке а у циљу одбране и заштите државних интереса“, истакао је директор Агенције. Он је додао и да му је била част што је био у прилици да уручи медаље пензионисаним припадницима ВОА за учешће у борбеним дејствима на територији СРЈ.

Иначе, 4. децембра 1912. године потписано је примирје у Првом балканском рату, и избором тог датума за војни празник обезбеђен је континуитет са ветеранима из времена 1912. године, када је Краљевина Србија, као модерна држава ангажовала око 12% свог становништва у рату.

Овом приликом одата је и почаст минутом ћутања погинулим припадницима војске у ослободилачким и одбрамбеним ратовима и оружаним сукобима на простору СФРЈ и СРЈ.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас