06032018_Naslovna.JPG

Обележен Дан Војнообавештајне агенције

06. 03. 2018

Дан Војнообавештајне агенције свечано је обележен низом активности у понедељак, 5. марта.

Заменик директора ВОА пуковник Зоран Стојковић je, након уводног обраћања, уручио у Великој ратној сали Старог генералштаба награде и похвале запосленима поводом празника. За нарочито залагање и остварене резултате у служби награђена су 34 припадника ВОА.

Породицама колега који су преминули у претходне две године, потпуковника Златка Жикића, Владана Милинковића и Мирољуба Радојковића, пуковник Стојковић уручио је плакете ВОА за допринос у раду и у знак сећања на њихове заслуге.

„Војнообавештајна агенција ће увек помагати породицама припадника који више нису са нама. То je наша обавеза и дужност“, рекао је пуковник Стојковић.

Поводом обележавања Дана Агенције, приређен је и пријем за бивше руководиоце ВОА. Они су упознати са новинама у раду Агенције и поручено им је да су њихови предлози и идеје увек добродошли.

Војнообавештајна агенција обележава свој дан у знак сећања на 5. март 1884. године, када је склопу реорганизације и модернизације српске војске донета Уредба о ђенералштабној струци, којом је у оквиру Оперативног одељења Главног ђенералштаба формиран Спољни одсек.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас