06032018_Naslovna.JPG

Обележен Дан Војнообавештајне агенције

06. 03. 2018

Дан Војнообавештајне агенције свечано је обележен низом активности у понедељак, 5. марта.

Заменик директора ВОА пуковник Зоран Стојковић je, након уводног обраћања, уручио у Великој ратној сали Старог генералштаба награде и похвале запосленима поводом празника. За нарочито залагање и остварене резултате у служби награђена су 34 припадника ВОА.

Породицама колега који су преминули у претходне две године, потпуковника Златка Жикића, Владана Милинковића и Мирољуба Радојковића, пуковник Стојковић уручио је плакете ВОА за допринос у раду и у знак сећања на њихове заслуге.

„Војнообавештајна агенција ће увек помагати породицама припадника који више нису са нама. То je наша обавеза и дужност“, рекао је пуковник Стојковић.

Поводом обележавања Дана Агенције, приређен је и пријем за бивше руководиоце ВОА. Они су упознати са новинама у раду Агенције и поручено им је да су њихови предлози и идеје увек добродошли.

Војнообавештајна агенција обележава свој дан у знак сећања на 5. март 1884. године, када је склопу реорганизације и модернизације српске војске донета Уредба о ђенералштабној струци, којом је у оквиру Оперативног одељења Главног ђенералштаба формиран Спољни одсек.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас