06032018_Naslovna.JPG

Обележен Дан Војнообавештајне агенције

06. 03. 2018

Дан Војнообавештајне агенције свечано је обележен низом активности у понедељак, 5. марта.

Заменик директора ВОА пуковник Зоран Стојковић je, након уводног обраћања, уручио у Великој ратној сали Старог генералштаба награде и похвале запосленима поводом празника. За нарочито залагање и остварене резултате у служби награђена су 34 припадника ВОА.

Породицама колега који су преминули у претходне две године, потпуковника Златка Жикића, Владана Милинковића и Мирољуба Радојковића, пуковник Стојковић уручио је плакете ВОА за допринос у раду и у знак сећања на њихове заслуге.

„Војнообавештајна агенција ће увек помагати породицама припадника који више нису са нама. То je наша обавеза и дужност“, рекао је пуковник Стојковић.

Поводом обележавања Дана Агенције, приређен је и пријем за бивше руководиоце ВОА. Они су упознати са новинама у раду Агенције и поручено им је да су њихови предлози и идеје увек добродошли.

Војнообавештајна агенција обележава свој дан у знак сећања на 5. март 1884. године, када је склопу реорганизације и модернизације српске војске донета Уредба о ђенералштабној струци, којом је у оквиру Оперативног одељења Главног ђенералштаба формиран Спољни одсек.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 24.12.2018. | Завршена Радионица о отвореним изворима

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић доделио је у петак, 21. децембра, сертификате полазницима Радионице о употреби података

  • 21.12.2018. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 21. децембра 2018. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције, за претходни период.

  • 11.12.2018. | Сарадња са Радио-телевизијом Србије

    Полазници Програма стручног усавршавања за рад у изасланствима одбране, који спроводи Војнообавештајна агенција, посетили су 5. децембра Радио-телевизију Србије.

Важнији линкови

Пратите нас