20210706_sastanak sa ministrom

Састанак министра Стефановића са будућим изасланицима одбране Републике Србије

06. 07. 2021

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са будућим изасланицима одбране, који ће током лета бити упућени на дужности у изасланства одбране Републике Србије у Белгији, Италији, Немачкој, Румунији, Уједињеном Краљевству Велике Британије и Северне Ирске, Хрватској и Црној Гори.

Том приликом, министар Стефановић упознао је официре са приоритетима политике одбране Републике Србије и тежишним задацима у оквиру билатералне војне сарадње са државама у које одлазе на дужност.

Он је истакао да је наша земља отворена за регионалну сарадњу и за сарадњу са партнерима из осталих земаља, али истовремено посвећена очувању војне неутралности. Такође, Стефановић је нагласио да Министарство одбране и Војска Србије остају привржени очувању мира, стабилности и солидарности у регионалном, европском и ширем безбедносном контексту.

Изражавајући очекивање да ће као изасланици одбране професионално обављати дужност и достојно представљати нашу земљу, Министарство одбране и Војску Србије, министар Стефановић им је пожелео успех у будућем раду.

Данашњем састанку присуствовао је и директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас