podela pasosa 06072016_1.jpg

Уручење дипломатских пасоша

06. 07. 2016

У просторијама Војнообавештајне агенције (ВОА) јуче су изасланицима одбране и члановима њихових породица уручени дипломатски пасоши пред упућивање на нове дужности у изасланствима одбране Р. Србије у Руској Федерацији, С.Р. Немачкој, САД, Р. Француској и Р. Аустрији.

Заменик директора ВОА, пуковник Зоран Стојковић, рекао је том приликом да је приоритет рада изасланика одбране обављање војно-дипломатске функције у области одбране, односно представљање и заштита интереса Министарства одбране и Војске Србије у иностранству.

Уз жељу да што успешније обаве свој посао, пуковник Стојковић је указао да су компетенције изасланика одбране широке, да су они важан и незаменљив део наших дипломатских мисија у свету а да чланови породице представљају ослонац успешног рада сваког изасланика.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас