Нови изасланик одбране и изасланик за КоВ САД уручио

Нови изасланик одбране и изасланик за КоВ САД уручио "Легију за заслуге" пуковнику Аночић Браниславу

06. 07. 2010

У уторак 6. јула 2010. године у кабинету заменика директора ВОА, пуковнику Војске Србије Браниславу Аночићу додељено је Одликовање за официре Председника Сједињених Америчких Држава "Легија за заслуге". Орден је у присуству заступника директора ВОА бригадног генерала Драгана Владисављевића и његових сарадника и досадашњег изасланика одбране САД и изасланика РВ САД у Београду ппк. Џона Капела, уручио пуковник Пол Броцен, нови изасланик одбране и изасланик за КоВ САД. 

 
Пуковник Бранислав Аночић је ово високо признање добио за изузетне заслуге током службе српског војног, поморског и ваздухопловног изасланика одбране у САД од октобра 2005. до априла 2009. године. Својом професионалношћу и залагањем он је поставио темеље за унапређење војне сарадње две земље и пријатељства САД и Републике Србије. У образложењу америчке стране је истакнуто да "изузетан напор, одлично руковођење и лична иницијатива пуковника Аночића служе на част њему лично, Оружаним снагама Србије и његовој земљи".


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас