Нови изасланик одбране и изасланик за КоВ САД уручио

Нови изасланик одбране и изасланик за КоВ САД уручио "Легију за заслуге" пуковнику Аночић Браниславу

06. 07. 2010

У уторак 6. јула 2010. године у кабинету заменика директора ВОА, пуковнику Војске Србије Браниславу Аночићу додељено је Одликовање за официре Председника Сједињених Америчких Држава "Легија за заслуге". Орден је у присуству заступника директора ВОА бригадног генерала Драгана Владисављевића и његових сарадника и досадашњег изасланика одбране САД и изасланика РВ САД у Београду ппк. Џона Капела, уручио пуковник Пол Броцен, нови изасланик одбране и изасланик за КоВ САД. 

 
Пуковник Бранислав Аночић је ово високо признање добио за изузетне заслуге током службе српског војног, поморског и ваздухопловног изасланика одбране у САД од октобра 2005. до априла 2009. године. Својом професионалношћу и залагањем он је поставио темеље за унапређење војне сарадње две земље и пријатељства САД и Републике Србије. У образложењу америчке стране је истакнуто да "изузетан напор, одлично руковођење и лична иницијатива пуковника Аночића служе на част њему лично, Оружаним снагама Србије и његовој земљи".


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас