Нови изасланик одбране и изасланик за КоВ САД уручио

Нови изасланик одбране и изасланик за КоВ САД уручио "Легију за заслуге" пуковнику Аночић Браниславу

06. 07. 2010

У уторак 6. јула 2010. године у кабинету заменика директора ВОА, пуковнику Војске Србије Браниславу Аночићу додељено је Одликовање за официре Председника Сједињених Америчких Држава "Легија за заслуге". Орден је у присуству заступника директора ВОА бригадног генерала Драгана Владисављевића и његових сарадника и досадашњег изасланика одбране САД и изасланика РВ САД у Београду ппк. Џона Капела, уручио пуковник Пол Броцен, нови изасланик одбране и изасланик за КоВ САД. 

 
Пуковник Бранислав Аночић је ово високо признање добио за изузетне заслуге током службе српског војног, поморског и ваздухопловног изасланика одбране у САД од октобра 2005. до априла 2009. године. Својом професионалношћу и залагањем он је поставио темеље за унапређење војне сарадње две земље и пријатељства САД и Републике Србије. У образложењу америчке стране је истакнуто да "изузетан напор, одлично руковођење и лична иницијатива пуковника Аночића служе на част њему лично, Оружаним снагама Србије и његовој земљи".


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 13.11.2018. | Бригадни генерал Стојковић на Конференцији SEEMIC

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић учествовао је 7. новембра у Тирани на 10. годишњој конференцији

  • 09.11.2018. | Обележен Дан примирја

    У Војнообавештајној агенцији данас је свечаним постројавањем припадника ВОА обележен 11. новембар - Дан примирја у Првом светском рату.

  • 24.10.2018. | Трибина o војнoj дипломатији

    На штанду Министарства одбране и Војске Србије на београдском Сајму књига у уторак, 23. октобра, одржана је трибина

Важнији линкови

Пратите нас