MO primio delegacije VMA i VOA.jpg

Министар Ђорђевић примио делегације ВМА и ВОА

03. 03. 2017

Поводом Дана Војномедицинске академије и Дана Војнообавештајне агенције, министар одбране Зоран Ђорђевић примио је данас делегације те две институције.

Делегацију Војномедицинске академије предводио је заменик начелника Управе за Војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић, а делегацију Војнообавештајне агенције заменик директора ВОА пуковник Зоран Стојковић.

Том приликом, министар Ђорђевић пожелео им је много успеха у даљем раду наглашавајући да су обе институције, свака у свом домену, битне за функционисање како за систем одбране, тако и за Републику Србију.

Дан Војномедицинске академије обележава се 2. марта као сећање на 2. март 1844. године када је кнез Александар Карађорђевић потписао Указ којим се проглашава "Закон о устројенију шпитаља Централне војске". Војномедицинска академија основана је 1949. године, а нова зграда ВМА на Бањици, завршена је 1981. године.

Дан Војнообавештајне агенције, 5. март, обележава у знак сећања на 1884. годину, када је формиран Спољни одсек у оквиру Оперативног одељења главног Генералштаба, чиме је први пут у модерној српској држави институционално заокружена војнообавештајна делатност.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас