MO primio delegacije VMA i VOA.jpg

Министар Ђорђевић примио делегације ВМА и ВОА

03. 03. 2017

Поводом Дана Војномедицинске академије и Дана Војнообавештајне агенције, министар одбране Зоран Ђорђевић примио је данас делегације те две институције.

Делегацију Војномедицинске академије предводио је заменик начелника Управе за Војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић, а делегацију Војнообавештајне агенције заменик директора ВОА пуковник Зоран Стојковић.

Том приликом, министар Ђорђевић пожелео им је много успеха у даљем раду наглашавајући да су обе институције, свака у свом домену, битне за функционисање како за систем одбране, тако и за Републику Србију.

Дан Војномедицинске академије обележава се 2. марта као сећање на 2. март 1844. године када је кнез Александар Карађорђевић потписао Указ којим се проглашава "Закон о устројенију шпитаља Централне војске". Војномедицинска академија основана је 1949. године, а нова зграда ВМА на Бањици, завршена је 1981. године.

Дан Војнообавештајне агенције, 5. март, обележава у знак сећања на 1884. годину, када је формиран Спољни одсек у оквиру Оперативног одељења главног Генералштаба, чиме је први пут у модерној српској држави институционално заокружена војнообавештајна делатност.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас