04052019_Izaslanici_odbrane_naslovna.jpg

Будући изасланици одбране на припремама у Министарству спољних послова

04. 06. 2019

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић одржао је уводно предавање официрима који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

Министар Дачић је похвалио блиску и успешну сарадњу два министарства истичући да су спољна, безбедносна и одбрамбена политика повезане и међусобно условљене и захтевају да цивилна и војна дипломатија буду што снажније, продорније и ефикасније у реализацији спољнополитичких циљева и интереса Републике Србије.

У оквиру редовних припрема у Министарству спољних послова, будући изасланици одбране ће кроз предавања и разговор са генералним секретаром, помоћницима министра и руководиоцима одељења, бити упознати са актуелним питањима у надлежности Министарства, с посебним нагласком на битне елементе који одређују позицију Србије данас у свету.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас