Коктел поводом дана ВОА

Коктел поводом дана ВОА

05. 05. 2011

Обраћање министра Шутановца
Обраћање бригадног генерала Драгана Владисављевића

Пријемом у кристалној сали Дома гарде на Топчидеру јуче је обележен Дан Војнообавештајне агенције. Свечаности, којом се обележава 91. година од оснивања Обавештајног одељења у Главном ђенералштабу, присуствовали су председник Србије Борис Тадић, министар одбране Драган Шутановац, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица, директори Војнобезбедносне агенције, Безбедносно-информативне агенције и полиције, представници верских заједница, изасланици одбране акредитовани у Србији и бројни гости.

 
Добродошлицу гостима први је пожелео заступник директора ВОА бригадни генерал Драган Владисављевић и истакао да 6. мај није само прилика да се подсетимо настанка Агенције, већ и да сагледамо њену улогу у систему одбране и постигнуте резултате. 
 
- Уверен сам да је у години која је за нама Агенција у складу са потребама система одбране и стратешким циљевима наше земље успела да допринесе објективном сагледавању безбедносне ситуације у свету и региону. То је онима који доносе одлуке омогућило формулисање државних одговора на актуелне безбедносне ризике и претње – истакао је генерал Владисављевић и додао да ће припадници Агенције у наредном периоду настојати да својим радом допринесу већој сигурности грађана, заштити интереса и учвршћивању угледа наше земље у свету. 
 
Честитке свим бившим и садашњим припадницима ВОА упутио је и министар одбране Драган Шутановац, који је обраћајући се присутнима истакао значај јачања обавештајног сектора и војних изасланстава.
 
- Модерни изазови и претње диктирају темпо у коме су војне и невојне претње такве да се готово све војске света модернизују, смањују, а са друге стране јачају своје обавештајне компоненте. Некада се јачина војске мерила на комад и килограм, а данас се мери њена ефикасност. Управо правовремена информација може да буде кључ ефикасности. Систем одбране се реформисао, а са њим и обе наше агенције. Некада су војни изасланици искључиво прикупљали податке о земљи пријема, а данас они представљају Војску Србије и војну индустрију. О томе сведоче подаци да су најважнији партнери у наменској индустрији управо земље у којима имамо јака представништва – истакао је министар Драган Шутановац и подсетио да ВОА својим радом заступа и привредне интересе Србије у свету. 
 
Припадницима Војнообавештајне агенције честитку је упутио и председник Србије Борис Тадић. Председник је поручио да је ВОА данас један од основних чинилаца безбедносно-обавештајног система, а на њеним припадницима је велика одговорност доприноса очувању безбедности Републике Србије и њених грађана. 
 
Својим радом и постигнутим резултатима током прошле године, додао је, Агенција је значајно допринела јачању безбедности Србије и том приликом изнео је уверење да ће то чинити и убудуће. 
 
Између осталих честитке припадницима ВОА су упутили министар одбане Драган Шутановац и начелник Генералштаба генерал Милоје Милетић.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 24.12.2018. | Завршена Радионица о отвореним изворима

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић доделио је у петак, 21. децембра, сертификате полазницима Радионице о употреби података

  • 21.12.2018. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 21. децембра 2018. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције, за претходни период.

  • 11.12.2018. | Сарадња са Радио-телевизијом Србије

    Полазници Програма стручног усавршавања за рад у изасланствима одбране, који спроводи Војнообавештајна агенција, посетили су 5. децембра Радио-телевизију Србије.

Важнији линкови

Пратите нас