VOA logo

Честитка начелника Генералштаба поводом Дана Војонообавештајне агенције

01. 03. 2018

Припадницима Војнообавештајне агенције честитам 5. март – Дан Агенције.

Празник прослављате у знак сећања на доношење Уредбе о ђенералштабној струци 1884. године када је први пут у модерној Србији установљен Спољни одсек у оквиру Оперативног одељења, чији је задатак био да проучава земље и војске европских и суседних држава, пре свега њихову организацију, попуну, обученост, састав, размештај и устројство.

Верујем да ћете и у наредном периоду остваривати запажене резултате у извршавању веома одговорних и сложених задатака из надлежности обавештајног обезбеђења и тиме још више допринети унапређењу рада Агенције.

Уз честитке за празник желим вам успехе у даљем раду.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас