VOA logo

Честитка начелника Генералштаба поводом Дана Војонообавештајне агенције

01. 03. 2018

Припадницима Војнообавештајне агенције честитам 5. март – Дан Агенције.

Празник прослављате у знак сећања на доношење Уредбе о ђенералштабној струци 1884. године када је први пут у модерној Србији установљен Спољни одсек у оквиру Оперативног одељења, чији је задатак био да проучава земље и војске европских и суседних држава, пре свега њихову организацију, попуну, обученост, састав, размештај и устројство.

Верујем да ћете и у наредном периоду остваривати запажене резултате у извршавању веома одговорних и сложених задатака из надлежности обавештајног обезбеђења и тиме још више допринети унапређењу рада Агенције.

Уз честитке за празник желим вам успехе у даљем раду.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас