Пријем поводом дана ВОА

Пријем поводом дана ВОА

04. 05. 2012

Пријемом у Великој ратној сали у згради старог Генералштаба обележено је 92 године од оснивања Обавештајног одељења Главног ђенералштаба. Свечаности поводом 6. маја - Дана Војнообавештајне агенције, присуствовали су вршилац дужности председника Републике Србије Славица Ђукић-Дејановић, премијер Мирко Цветковић, заменик премијера Јован Кркобабић, министар одбране Драган Шутановац, начелник Генералштаба генерал-потпуковник Љубиша Диковић, представници верских заједница, Министарства одбране и Војске Србије, као војни изасланици акредитовани у Србији.

Присутнима се први обратио директор Војнообавештајне агенције, бригадни генерал Драган Владисављевић који је изразио уверење да су припадници Агенције својим радом допринели објективном сагледавању безбедносне ситуације у свету и региону и тиме доносиоцима одлука олакшали рад у формулисању државних одговора на актуелне безбедносне ризике и претње.

- Државно и војно руководство смо извештавали о ситуацији на кризним подручјима, нарочито тамо где су у оквиру мисија ангажовани српски војници. Ангажовањем мреже изасланстава одбране, преко које Агенција остварује војно-дипломатску функцију, пружен је значајан допринос афирмисању државне и војне политике и развијању билатералне сарадње са другим државама - истакао је директор Војнообавештајне агенције Драган Владисављевић.

 

Обраћање бригадног генерала Драгана Владисављевића

Обраћање бригадног генерала Драгана Владисављевића
 
На важност Војнообавештајне агенције у обавештајно-безбедносном систему Републике Србије указао је и министар одбране Драган Шутановац, који је похвалио рад Агенције истакавши да су њени припадници успешно реализовали све задатке. 
- Савремени изазови и претње се не могу отклонити уколико немате правовремену и тачну информацију. То је једини начин да се суочите са проблемом, а не да га заобилазите. Ту је изузетно важна улога Војнообавештајне агенције која представља срж обавештајно-безбедносног сектора. У савременом свету улога војнообавештајних агенција је промењена, у складу са тим ВОА данас обавља и војно-дипломатску функцију, покрива више земаља него раније, што је значајно за промоцију наше земље, нарочито њених капацитета у одбрамбеној индустрији - оценио је министар Шутановац и додао да је кадар Агенције подмлађен што ће допринети још бољем раду.
 

Обраћање министра Шутановца

Обраћање министра Шутановца
 
Честитку свим припадницима Агенције упутила је и в.д. председника Републике Славица Ђукић-Дејановић. Она је истакла да се Војнообавештајна агенција позиционирала у једног од кључних чинилаца обавештајно-безбедносног система, који савесним обављањем задатака и успешном сарадњом са партнерским службама доприноси безбедности Републике Србије и стабилности региона.
 
 
Изјава Славице Ђукић-Дејановић
Изјава Мирка Цетковића
 
Изјава Бранка Крге
Свечани пријем
 

 

Честитка в.д. председника Републике и председнице Народне скупштине поводом Дана ВОА

Поводом Дана Војнообавештајне агенције – 6. маја, свим припадницима Агенције упућујем срдачне и искрене честитке.
Прослава Дана Војнообавештајне агенције прилика је да се, подсећањем на богату историју војнообавештајне службе у Србији, истакне значај Агенције и њена савремена улога у одбрани државе и њених виталних интереса. Баштинећи часну традицију, Војнообавештајна агенција се позиционирала у једног од кључних чинилаца обавештајно-безбедносног система, који савесним обављањем задатака и успешном сарадњом са партнерским службама доприноси безбедности Републике Србије и стабилности региона.
У години за нама, чувајући стечени професионални углед, Агенција се доказала успешно реализујући поверене задатке сходно државним безбедносним и спољнополитичким приоритетима. Тачним и благовременим извештавањем Агенција је спречила стратегијско изненађење, допринела одлучивању државног и војног руководства и реализацији стратегијских спољнополитичких приоритета наше земље.
Уверена сам да ће припадници Војнообавештајне агенције и убудуће одговорно, професионално и ефикасно извршавати своје задатке, знајући да тиме доприносе безбедности грађана, заштити интереса и реализацији државних циљева Републике Србије.
 

Честитка министра одбране поводом Дана ВОА

Поводом Дана Војнообавештајне агенције – 6. маја, свим припадницима агенције упућујем срдачне честитке.
Припадници Војнообавештајне агенције су високом професионалношћу у обављању обавештајних послова од значаја за одбрану допринели јачању националне безбедности и регионалне стабилности.
Уверен сам да ћете и у наредном периоду превентивним и правовременим испуњавањем обавештајне функције и мисија јачати безбедносно-обавештајни систем наше земље, пружати обавештајну подршку систему одбране и унапређивати односе са партнерским и пријатељским земљама.
Честитајући вам празник, желим вам успехе у изградњи оперативних способности и афирмацији службе. 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас