04032019_Konferencija_naslovna.JPG

Отворена Конференција изасланика одбране

04. 03. 2019

Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић отворио је у понедељак, 4. марта, девету Конференцију изасланика одбране Републике Србије у Министарству одбране.

Он је истакао да је Конференција одлична прилика да се анализирају резултати рада изасланстава одбране у 2018. години и да се изасланицима дају смернице за даљи рад.

Подсетио је да је Војнообавештајна агенција прошле године проширила војнодипломатску мрежу са два нова изасланства – у Белорусији и Ирану, док су нека постојећа добила вишеструке акредитације.

 „Поверење које нам је указано, настојаћемо да оправдамо подршком коју дајемо развоју билатералне војне и војноекономске сарадње Србије са другим земљама. Наставићемо да будемо чврст ослонац српској државној дипломатији афирмишући концепт војне неутралности и ширећи истину о Косову и Метохији“, рекао је бригадни генерал Стојковић на отварању Конференције.

У наредним данима, изасланицима одбране обратиће се челни људи Министарства одбране и Војске Србије, као и представници других државних органа.
Конференција изасланика одбране трајаће до 11. марта.

Предвиђено је да се Главни пленарни састанак са изасланицима одбране одржи у среду, 6. марта.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас