04032019_Konferencija_naslovna.JPG

Отворена Конференција изасланика одбране

04. 03. 2019

Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић отворио је у понедељак, 4. марта, девету Конференцију изасланика одбране Републике Србије у Министарству одбране.

Он је истакао да је Конференција одлична прилика да се анализирају резултати рада изасланстава одбране у 2018. години и да се изасланицима дају смернице за даљи рад.

Подсетио је да је Војнообавештајна агенција прошле године проширила војнодипломатску мрежу са два нова изасланства – у Белорусији и Ирану, док су нека постојећа добила вишеструке акредитације.

 „Поверење које нам је указано, настојаћемо да оправдамо подршком коју дајемо развоју билатералне војне и војноекономске сарадње Србије са другим земљама. Наставићемо да будемо чврст ослонац српској државној дипломатији афирмишући концепт војне неутралности и ширећи истину о Косову и Метохији“, рекао је бригадни генерал Стојковић на отварању Конференције.

У наредним данима, изасланицима одбране обратиће се челни људи Министарства одбране и Војске Србије, као и представници других државних органа.
Конференција изасланика одбране трајаће до 11. марта.

Предвиђено је да се Главни пленарни састанак са изасланицима одбране одржи у среду, 6. марта.
 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас