VOA logo

Честитка начелника генералштаба поводом дана ВОА

04. 03. 2016

Поводом 05. марта - Дана Војнообавештајне агенције, у име припадника Војске Србије и своје лично, свим припадницима Агенције упућујем срдачне честитке.

Празник прослављате у знак сећања на доношење Уредбе о ђенералштабној струци, 1884. године, када је први пут у модерној Србији установљен Спољни одсек у оквиру Оперативног одељења, чији је задатак био да проучава земље и војске европских и суседних држава, пре свега, њихову организацију, попуњавање, састав, бројно стање, размештај, школство и устројство.

Правовремена информација се сматра благом у било којој сфери живота. а од посебног значаја су оне. које за циљ имају заштиту интереса и јачање безбедности система одбране Реиублике Србије. На бази ваших досадашњих резулгата, уверен сам ћете и убудуће постизати запажене успехе у извршавању задатака из делокруга ваше надлежности.

Честитам вам празник и желим пуно успеха у даљем раду.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас