Pripadnici_VOA_obelezili_Dan_veterana.jpg

Припадници Војнообавештајне агенције обележили Дан ветерана

02. 12. 2016

Припадници Војнообавештајне агенције (ВОА) и ове године су обележили празник, 4. децембар - Дан ветерана. Уједно, пуковник Дејан Пајић уручио је пензионисаним припадницима ВОА војне спомен-медаље за ревносну војну службу.

Овом приликом одата је и почаст минутом ћутања погинулим припадницима војске у ослободилачким и одбрамбеним ратовима и оружаним сукобима на простору СФРЈ и СРЈ.

Пуковник Пајић истакао је да Министарство одбране и Војска Србије, низом активности, 2. децембра 2016. године, други пут прослављају Дан војних ветерана.

„Не смемо заборавити наше пријатеље, колеге, комшије, суграђане… који су дали своје животе за одбрану државе. Памтимо њихова херојска дела“, рекао је пуковник Пајић.

„Надамо се да у будућности неће бити ратова каквих је било у прошлом веку, али ми као припадници Војнообавештајне агенције морамо бити увек спремни да одговоримо свим новим безбедносним изазовима и претњамa. Уз сећање на погинуле саборце, који су своје животе дали за земљу, морамо се окренути ка будућности са циљем да се успешно реализују сви поверени задаци у циљу одбране и заштите државних интереса.“, истакао је пуковник Пајић.

Додао је и да му је била част што је био у прилици да уручи медаље пензионисаним припадницима ВОА.

 


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас