img_6414.jpg

Амбасадор Француске Терал уручио високо признање пуковнику Дабићу

02. 07. 2010

На свечаности у француској амбасади у Београду, амбасадор Жан Франсоа Терал уручио је високо признање пуковнику Славољубу Дабићу, војном изасланику Србије у Паризу од 2005. до 2009. године, којим га је именовао у ранг официра Националног реда за заслуге. 

 
Свечаности су присуствовали министар одбране Драган Шутановац, изасланик одбране Француске у Београду потпуковник Паскал Мишел Јосеф Aрт, представници Амбасаде Француске и Министарства одбране Србије. Уручујући високо признање амбасадор Терал је истакао да је пуковник Дабић био главни покретач обнове односа између Србије и Француске у области одбране, "показујући да увек стоји на располагању приликом извршавања бројних и тешких задатака". 
 
"Умео је да веома брзо оствари неопходне контакте за развој наше војне сарадње, узимајући на себе одговорност за одвијање мисија на територији на којој био акредитован, у Француској. Енергичне природе и дипломата, са одличним знањем нашег језика, пуковник Дабић је посебно цењен због свог смисла за остваривање  контаката, због умећа слушања саговорника и због одржавања веза са француским властима", рекао је амбасадор Терал, оценивши да је рад пуковника Дабића у војнодипломатској мисији за пример, јер се "безрезервно посветио и на тај начин створио високо цењену слику своје војске и своје земље". "Узимајући у обзир изванредан квалитет обављених задатака у оквиру развоја односа поверења између наше две војске, али и зато што сам имао прилику да се са њим сретнем у више наврата и што га ценим као човека и официра, посебно ми је драго да именујем пуковника Славољуба Дабића у ранг официра Националног реда за заслуге", истакао је француски амбасадор Жан Франсоа Терал уручујући признање војном изасланику Србије у Француској, који је на тој дужности провео претходне четири године, а сада завршава генералштабно усавршавање у Школи националне одбране. 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас