img_6414.jpg

Амбасадор Француске Терал уручио високо признање пуковнику Дабићу

02. 07. 2010

На свечаности у француској амбасади у Београду, амбасадор Жан Франсоа Терал уручио је високо признање пуковнику Славољубу Дабићу, војном изасланику Србије у Паризу од 2005. до 2009. године, којим га је именовао у ранг официра Националног реда за заслуге. 

 
Свечаности су присуствовали министар одбране Драган Шутановац, изасланик одбране Француске у Београду потпуковник Паскал Мишел Јосеф Aрт, представници Амбасаде Француске и Министарства одбране Србије. Уручујући високо признање амбасадор Терал је истакао да је пуковник Дабић био главни покретач обнове односа између Србије и Француске у области одбране, "показујући да увек стоји на располагању приликом извршавања бројних и тешких задатака". 
 
"Умео је да веома брзо оствари неопходне контакте за развој наше војне сарадње, узимајући на себе одговорност за одвијање мисија на територији на којој био акредитован, у Француској. Енергичне природе и дипломата, са одличним знањем нашег језика, пуковник Дабић је посебно цењен због свог смисла за остваривање  контаката, због умећа слушања саговорника и због одржавања веза са француским властима", рекао је амбасадор Терал, оценивши да је рад пуковника Дабића у војнодипломатској мисији за пример, јер се "безрезервно посветио и на тај начин створио високо цењену слику своје војске и своје земље". "Узимајући у обзир изванредан квалитет обављених задатака у оквиру развоја односа поверења између наше две војске, али и зато што сам имао прилику да се са њим сретнем у више наврата и што га ценим као човека и официра, посебно ми је драго да именујем пуковника Славољуба Дабића у ранг официра Националног реда за заслуге", истакао је француски амбасадор Жан Франсоа Терал уручујући признање војном изасланику Србије у Француској, који је на тој дужности провео претходне четири године, а сада завршава генералштабно усавршавање у Школи националне одбране. 

 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас