VOA logo

Честитке министра одбране поводом Дана Војнообавештајне агенције

01. 03. 2018

Свим припадницима Војнообавештајне агенције упућујем искрене честитке поводом 5. марта – Дана Агенције.
 
Тог дана 1884. године донета је Уредба о ђенералштабној струци, којом је први пут у модерној српској држави установљена организациона целина војске која се искључиво бавила војнообавештајном делатношћу, односно дефинисана улога генералштабне струке, као и организација и делокруг рада Главног Генералштаба, који се састојао од три одељења. Настављајући традицију Спољног одсека Оперативног одељења који је проучавао земље и војске европских и суседних држава, пре свега њихову организацију, попуњавање, састав, бројно стање, размештај, школство и устројство, извршавајући професионално постављене задатке, показали сте да сте кључни чинилац обавештајно-безбедносног система како Министарства одбране и Војске Србије, тако и Републике Србије.
 
Честитам вам празник и желим да у наредном периоду још више унапредите рад Агенције, у шта сам уверен да ћете успети.
 

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 24.12.2018. | Завршена Радионица о отвореним изворима

    Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић доделио је у петак, 21. децембра, сертификате полазницима Радионице о употреби података

  • 21.12.2018. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 21. децембра 2018. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције, за претходни период.

  • 11.12.2018. | Сарадња са Радио-телевизијом Србије

    Полазници Програма стручног усавршавања за рад у изасланствима одбране, који спроводи Војнообавештајна агенција, посетили су 5. децембра Радио-телевизију Србије.

Важнији линкови

Пратите нас