20191031_poseta_fakulteta.jpg

Посета студената Факултета за међународну политику и безбедност

01. 11. 2019

Студенти  Факултета за међународну политику и безбедност Универзитета “Унион” у Београду посетили су 31. октобра 2019. године у оквиру стручне праксе Војнообавештајну агенцију. Са студентима су били професори тог факултета проф. др Зоран Крсмановић и доцент др Слободан Анђелковић.  

У име управе Агенције студентима се обратио пуковник Дејан Пајић, који им је пожелео добродошлицу и упознао их са местом и улогом ВОА у оквиру безбедносно-обавештајног система Републике Србије. Пуковник Пајић говорио је о врстама радних места у ВОА и критеријумима који треба да буду испуњени да би се неко запослио у Агенцији. Посебно је скренуо пажњу на познавање страних језика, рекавши да је осим високог просека на студијама, то један од главних услова за запослење.

Кроз кратку презентацију о осталим аспектима рада ВОА пуковник Драган Дабовић студенте је упознао са надлежностима Агенције и законским оквиром њеног деловања..

На крају посете, студентима је представљена историјска поставка ВОА, која приказује развој војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас.

Професори Крсмановић и Анђелковић захвалили су се представницима ВОА на детаљној презентацији и дугогодишњој сарадњи, током које се студентима приближава деловање једине спољне обавештајне службе Србијe.

Посете студената представљају важан сегмент сарадње који Војнообавештајна развија са факултетима који се баве изучавањем безбедности.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас