28022017_Konferencija izaslanika odbrane.jpg

Министар Ђорђевић на 7. Конференцији изасланика одбране

28. 02. 2017

На 7. Конференцији изасланика одбране Републике Србије која се реализује од 27. фебруара до 3. марта у Београду, данас су на скупу у Дому Гарде на Топчидеру, којим је руководио заменик директора Војнообавештајне агенције пуковник Зоран Стојковић, присуствовали министар одбране са сарадницима, као и припадници Војноoбавештајне агенције.

Учешће у излагању на данашњем скупу узели су начелник Управе за организацију МО, уједно и руководилац Сектора за политику одбране генерал мајор Слађан Ђорђевић, начелник Одељења за истраживање, развој и производњу НВО и МТС Сектора за материјалне ресурсе МО пуковник Зоран Патић и генерални секретар Министарства спољних послова Вељко Одаловић. Они су упознали војнодипломатске представнике о активностима у оквиру својих надлежности, изнели планове за наредни период, али и очекивања од изасланика одбране у реализацији активности на међународном плану.

Министар одбране Зоран Ђорђевић се такође обратио изасланицима одбране Републике Србије окупљеним на Конференцији.

Том приликом, министар Ђорђевић је истакао да су изасланици одбране огледало наше Војске и државе у свету и да се њихов рад и поступци у иностранству перципирају као слика наше државе.

- Данас ситуација у свету није ни мало једноставна, али ви увек треба да будете на страни Републике Србије и Србија увек треба да вам буде на памети – поручио је министар Ђорђевић додајући да је један од најважнијих задатака изасланика одбране да углед наше земље подигну на још виши ниво и да својим излагањима и наступима покушају да представе Србију онаквом каква јесте.

Према речима министра, ми смо поносан народ који се увек борио на страни победника и правде, а стратешка одлука наше земље је пут ка Европској унији и војна неутралност.

Током излагања, Ђорђевић је указао на значај међународних војних вежби са што више различитих армија широм света, као прилику за размену искустава и развијање билатералних односа. Министар одбране се, такође, осврнуо на опремање и модернизацију Војке Србије у протеклој години, резултате наменске индустрије наше земље, учешће у мултинационалним операцијама као и на актуелне безбедносне изазове са којима се наша земља суочава.

Говорећи о значају Конференције, заменик директора ВОА пуковник Стојковић истакао је да је скуп одлична прилика да се изврши анализа рада изасланика одбране у протеклој години и да од свих релевантних људи из система одбране добију инструкције и јасни задаци за наредну годину.

Завршни део данашњег сусрета био је резервисан за питања изасланика одбране и разговор са министром Ђорђевићем.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас