Studenti_u_poseti_VOA.jpg

Студенти у посети Војнообавештајној агенцији

19. 02. 2015

Београд (19.02.) –

Студенти Факултета за дипломатију и безбедност посетили су данас Војнообавештајну агенцију (ВОА) Министарства одбране Републике Србије како би се упознали са радом Агенције.

Директор ВОА бригадни генерал Славољуб Дабић изразио је задовољство због ове посете и очекивање да ће то у будућности постати традиција. Студентима је презентована организацијска структура Агенције, њене мисије и задаци. Такође, објашњен је и законски оквири деловања Војнообавештајне агенције, али и њено место и улога у безбедносно-обавештајном систему Републике Србије.

Током посете, студентима Факултета за дипломатију и безбедност је представљена и музејска поставка Агенције, у којој је приказан историјски развој војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас