Studenti_u_poseti_VOA.jpg

Студенти у посети Војнообавештајној агенцији

19. 02. 2015

Београд (19.02.) –

Студенти Факултета за дипломатију и безбедност посетили су данас Војнообавештајну агенцију (ВОА) Министарства одбране Републике Србије како би се упознали са радом Агенције.

Директор ВОА бригадни генерал Славољуб Дабић изразио је задовољство због ове посете и очекивање да ће то у будућности постати традиција. Студентима је презентована организацијска структура Агенције, њене мисије и задаци. Такође, објашњен је и законски оквири деловања Војнообавештајне агенције, али и њено место и улога у безбедносно-обавештајном систему Републике Србије.

Током посете, студентима Факултета за дипломатију и безбедност је представљена и музејска поставка Агенције, у којој је приказан историјски развој војнообавештајне службе у Србији од 1884. године до данас.


Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас