02_02_2017_VOA.jpg

Одбор за контролу служби безбедности у надзорној посети Центру Војнообавештајне агенције

06. 02. 2017

Чланови Одбора за контролу служби безбедности Народне скупштине Републике Србије, у складу са Планом рада реализовали су 2. фебруара 2017. године надзорну посету Центру Војнообавештајне агенције у Новом Саду.

Делегацију Одбора предводио је шеф делегације, председник Одбора мр Игор Бечић. У раду делегације Одбора која је обавила надзорну посету учествовали су народни посланици: Марија Обрадовић, члан Одбора, као и Јасмина Обрадовић, Звонимир Ђокић и др Милорад Мијатовић, заменици чланова Одбора.

У складу са законским овлашћењима, делегација Одбора извршила је надзор над законитошћу рада Центра Војнообавештајне агенције у Новом Саду. Чланови делегације Одбора остварили су непосредан увид у документацију која се односи на примену посебних поступака и мера за тајно прикупљање података из надлежности Војнообавештајне агенције и, непосредним увидом у документацију окончаних предмета, установили да нема неправилности у раду. Током надзорне посете чланови делегације Одбора упознати су са информацијама војно-политичког и војно-економског карактера, а које се односе на анализу и процену потенцијалних и реалних опасности. Такође, чланови делегације Одбора разматрали су ефикасност и правовременост достављања података и информација до којих је дошла Војнообавештајна агенција, а које су у надлежности других служби безбедности или полиције. Члановима делегације Одбора омогућен је приступ у просторије службе, увид у документацију и одговарајуће збирке и регистре података из надлежности Војнообавештајне агенције, а припадници Центра Војнообавештајне агенције пружили су адекватне информације и одговоре у вези са радом службе.

Чланови делегације Одбора оценили су да Центар Војнообавештајне агенције у Новом Саду прати безбедносну ситуацију и реагује сходно овлашћењима које има на основу закона. Делегација Одбора установила је да Центар Војнообавештајне агенције поступа у складу са делокругом рада и законом прописаним процедурама. Позитивно је оцењен рад припадника Центра Војнообавештајне агенције и наглашена пуна подршка њиховом даљем ангажовању на реализацији тежишних задатака.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 29.03.2019. | Саопштење о трибини о НАТО агресији

    У складу са Програмом обележавања 20 година од одбране од НАТО агресије, изасланици одбране Републике Србије су у протеклом периоду организовали низ догађаја

  • 12.03.2019. | Пуковнику Рашети француски орден Националног реда за заслуге

    Некадашњем изасланику одбране Републике Србије у Републици Француској пуковнику Зорану Рашети уручен је орден Националног реда за заслуге, у рангу витеза

  • 09.03.2019. | Министар Вулин на Конференцији изасланика одбране

    Састанку у оквиру Конференције изасланика одбране Републике Србије, одржаном данас у Дому Гарде на Топчидеру, присуствовали су министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић и чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Важнији линкови

Пратите нас