02_02_2017_VOA.jpg

Одбор за контролу служби безбедности у надзорној посети Центру Војнообавештајне агенције

06. 02. 2017

Чланови Одбора за контролу служби безбедности Народне скупштине Републике Србије, у складу са Планом рада реализовали су 2. фебруара 2017. године надзорну посету Центру Војнообавештајне агенције у Новом Саду.

Делегацију Одбора предводио је шеф делегације, председник Одбора мр Игор Бечић. У раду делегације Одбора која је обавила надзорну посету учествовали су народни посланици: Марија Обрадовић, члан Одбора, као и Јасмина Обрадовић, Звонимир Ђокић и др Милорад Мијатовић, заменици чланова Одбора.

У складу са законским овлашћењима, делегација Одбора извршила је надзор над законитошћу рада Центра Војнообавештајне агенције у Новом Саду. Чланови делегације Одбора остварили су непосредан увид у документацију која се односи на примену посебних поступака и мера за тајно прикупљање података из надлежности Војнообавештајне агенције и, непосредним увидом у документацију окончаних предмета, установили да нема неправилности у раду. Током надзорне посете чланови делегације Одбора упознати су са информацијама војно-политичког и војно-економског карактера, а које се односе на анализу и процену потенцијалних и реалних опасности. Такође, чланови делегације Одбора разматрали су ефикасност и правовременост достављања података и информација до којих је дошла Војнообавештајна агенција, а које су у надлежности других служби безбедности или полиције. Члановима делегације Одбора омогућен је приступ у просторије службе, увид у документацију и одговарајуће збирке и регистре података из надлежности Војнообавештајне агенције, а припадници Центра Војнообавештајне агенције пружили су адекватне информације и одговоре у вези са радом службе.

Чланови делегације Одбора оценили су да Центар Војнообавештајне агенције у Новом Саду прати безбедносну ситуацију и реагује сходно овлашћењима које има на основу закона. Делегација Одбора установила је да Центар Војнообавештајне агенције поступа у складу са делокругом рада и законом прописаним процедурама. Позитивно је оцењен рад припадника Центра Војнообавештајне агенције и наглашена пуна подршка њиховом даљем ангажовању на реализацији тежишних задатака.

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

  • 09.07.2019. | Седница Одбора за контролу служби безбедности

    Одбор за контролу служби безбедности, на седницама затвореним за јавност, одржаним 9. јула 2019. године, разматрао је и усвојио извештаје о раду Војнобезбедносне и Војнообавештајне агенције за претходни период.

  • 14.06.2019. | Састанак министра одбране са будућим изасланицима одбране

    Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика одбране Републике Србије у иностранству.

  • 14.06.2019. | Пријем код патријарха Иринеја

    Његова светост патријарх српски господин Иринеј примио је 12. јуна 2019. године у Српској патријаршији у Београду делегацију Војнообавештајне агенције на челу са директором бригадним генералом Зораном Стојковићем.

Важнији линкови

Пратите нас