Situacioni centar (SC) je deo VOA uspostavljen po standardima i načelima savremenih obaveštajnih sistema. Njegova osnovna funkcija je neprekidno praćenje i obezbeđivanje informacija o delovanju stranog vojnog i vojno-političkog faktora, vojnopolitičkim događajima, pojavama i procesima u susednim zemljama, regionu i svetu, kao i delovanju terorizma (globalnom i regionalnom) i drugim aktivnostima koje mogu uticati na bezbednost Republike Srbije.

U Centar se, svakodnevno tokom 24 časa, slivaju svi obaveštajni podaci koje dobija VOA. Stalno praćenje i unošenje promena situacije u zoni odgovornosti omogućava brzo sagledavanje stanja, izvođenje zaključaka i procena. Upotrebom raspoloživih specijalizovanih softvera za analizu i procenu situacije, sva primljena obaveštajna saznanja se brzo i kvalitetno obrađuju i mogu se dostaviti korisnicima u realnom vremenu. 

Verzija za štampu

 

A+ A-

Pretraga

Sadržaji

Poslednje vesti

  • 29.03.2019. | Saopštenje o tribini o NATO agresiji

    U skladu sa Programom obeležavanja 20 godina od odbrane od NATO agresije, izaslanici odbrane Republike Srbije su u proteklom periodu organizovali niz događaja

  • 12.03.2019. | Pukovniku Rašeti francuski orden Nacionalnog reda za zasluge

    Nekadašnjem izaslaniku odbrane Republike Srbije u Republici Francuskoj pukovniku Zoranu Rašeti uručen je orden Nacionalnog reda za zasluge, u rangu viteza

  • 09.03.2019. | Ministar Vulin na Konferenciji izaslanika odbrane

    Sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom danas u Domu Garde na Topčideru, prisustvovali su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Važniji linkovi

Pratite nas